h

Maatregelen luchtkwaliteit in Den Haag moeten beter

21 november 2013

Maatregelen luchtkwaliteit in Den Haag moeten beter

De SP maakt zich zorgen over de luchtkwaliteit in Den Haag. Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets fors is afgenomen. De SP ziet in beide vervoersmiddelen een belangrijke oplossing voor de slechte luchtkwaliteit in Den Haag. SP-raadslid Bart van Kent: "In de afgelopen jaren is fors bezuinigd op het openbaar vervoer in de stad, ook zijn buslijnen geschrapt en is de frequentie van veel bus- en tramlijnen verlaagd. Hierdoor is het openbaar vervoer minder aantrekkelijk geworden voor reizigers." Wat de SP betreft moet het openbaar vervoer snel aantrekkelijker gemaakt worden.

Ook wil de SP dat de doorstroming in de stad verbetert. Opstoppingen en files in de stad zorgen voor een slechte luchtkwaliteit. Om de doorstroming te verbeteren wil de SP dat er snel werk gemaakt wordt van dynamisch verkeersmanagement en het ongelijkvloers maken van kruisingen. Ook de aanleg van extra P+R-voorzieningen, parkeerplaatsen aan de randen van de stad met snel en goed openbaar vervoer, zorgt voor een betere doorstroming in de stad.

Het opheffen van parkeerplaatsen en verbieden van busjes en bepaalde auto's om de stad in te rijden ziet de SP niet als een goede oplossing. "Het hebben of gebruik van een auto is voor veel mensen niet altijd een keuze. Veel ZZP'ers en voor het MKB is een busje of een auto bittere noodzaak. Ook hebben inwoners niet altijd geld om een nieuwe en zuinigere auto te kopen. De SP kiest er daarom niet voor om deze mensen te treiteren door auto's te verbieden, zoals bijvoorbeeld Groenlinks, PvdA en D66 willen." aldus Van Kent.

 

 

U bent hier