h

Behoud de zorg in Den Haag: actie WZH

7 januari 2014

Behoud de zorg in Den Haag: actie WZH

De SP heeft de wethouder opgeroepen om actie te ondernemen om de zorgmedewerkers in Den Haag te steunen voor hun strijd voor goede zorg. Vandaag voerden de zorgmedewerkers van WZH actie voor het behoud van zorg in Transvaal en Zuiderpark. SP-lijstrekker Bart van Kent en kandidaat-raadslid Hanne Drost waren aanwezig om de zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. Drost: "zorgmedewerkers luidden vandaag de noodklok over de aankomende bezuinigingen, de gedwongen verhuizingen en de slechte arbeidsomstandigheden waarin zij moeten werken. Dit is niet de manier waarop de politiek hoort om te gaan met zorgbehoevende mensen en zorgverleners, actie is hard nodig om het tij te keren".

De locatie WZH Zuiderpark zal als verzorgingshuis haar deuren sluiten. Bewoners en zorgmedewerkers verkeren in grote onduidelijkheid. De gevolgen zullen groot zijn, bewoners moeten gedwongen verhuizen en de banen van de zorgmedewerkers staan op het spel. Hanne Drost riep de wethouder op om actie te ondernemen en de zorgmedewerkers te steunen in hun strijd voor goede zorg. ‘De wethouder moet zijn verantwoordelijkheid nemen voor de inwoners van Den Haag. Er moet alles op alles gezet worden om de verzorgingshuizen in Den Haag te behouden, zodat gedwongen verhuizingen en gedwongen ontslagen worden voorkomen. De wethouder mag hier niet wegkijken’, aldus Drost.

Kandidaat-raadslid Hanne Drost bij de demonstratie

Vandaag legde vele zorgmedewerkers hun werk neer voor goede zorg en CAO. Op 18 plaatsen in het hele land waren er werkonderbrekingen en voeren zorgmedewerkers actie. De zorgmedewerkers zijn oneens met het cao-akkoord dat er nu ligt en willen dat er opnieuw overlegd wordt.

U bent hier