h

Compensatie ondernemers voor overlast Nuclear Security Summit

12 februari 2014

Compensatie ondernemers voor overlast Nuclear Security Summit

De SP wil dat ondernemers die overlast ondervinden van het Nuclear Security Summit congres gecompenseerd worden. Het congres, wat op 24 en 25 maart gehouden wordt in Den Haag, zorgt op deze twee dagen voor een ontregelde stad. Zo gaan grote delen van de stad op slot, vanwege diverse veiligheidsmaatregelen. SP-fractievoorzitter: "Doordat een deel van de stad op slot gaat, moeten diverse ondernemers verplicht hun winkel of bedrijf dichtgooien. Wat de SP betreft komt voor deze ondernemers een compensatie voor bijvoorbeeld de loonkosten, die in veel gevallen gewoon doorbetaald moeten worden. Dit is het minste wat de stad terug kan doen voor deze hard werkende inwoners".

De partij noemt het compenseren van de loonkosten een klein gebaar richting de ondernemers. "Tijdens het congres profiteert een deel van de ondernemers, maar een groot deel heeft vooral overlast. Om de overlast een beetje te compenseren zou het stadsbestuur dit kleine gebaar richting de ondernemers moeten maken", aldus Gyömörei. De partij stelt daarom voor dat er geïnventariseerd wordt welke bedrijven dicht moeten en deze van een compensatie te voorzien.

 

U bent hier