h

Roemer en Van Kent bezoeken ondernemers in Transvaal

14 maart 2014

Roemer en Van Kent bezoeken ondernemers in Transvaal

SP-leider Emile Roemer heeft vrijdagochtend een bezoek gebracht aan Transvaal. Hij ging daar samen met lijsttrekker Bart van Kent in gesprek met ondernemers aan de Paul Krugerlaan. Veel winkeliers en ondernemers lopen in de buurt tegen problemen aan. Er is veel leegstand en ondernemers klagen over onveilige situaties. De afgelopen jaren is meer dan tien miljoen euro door de gemeente gestopt in de straat. Veel ondernemers geven aan hiervan weinig terug te hebben gezien. Roemer en Van Kent hebben de ondernemers toegezegd binnenkort een avond te organiseren om de problemen verder in kaart te brengen. “Want de SP is ook na de verkiezingen actief in de wijken en buurten van de stad", aldus Van Kent.

Eerder op de dag gingen Roemer en van Kent in gesprek met mensen van de stichting Stad en Kerk in buurt en kerkhuis de Paardenberg. Zij bieden bewoners van de wijk onder meer fietslessen en huiswerkbegeleiding aan en is er een voedselbank gevestigd waar wekelijks 120 mensen gebruik van maken. Daarnaast trekken zij ten strijde tegen vereenzaming van buurtbewoners. "Helaas is er in een welvarend land als Nederland, nog steeds behoefte aan voorzieningen zoals een voedselbank. Reden voor de Haagse SP om met een aanvalsplan tegen armoede te komen. Wij stellen voor om te stoppen met werk vernietigende bezuinigingen en te starten met goede armoederegelingen en een goed georganiseerde schuldhulpverlening. Dit bezoek liet zien dat dit broodnodig is in Den Haag" aldus Van Kent.

Roemer op de Paul Krugerlaan in gesprek met ondernemers 

U bent hier