h

Onrust onder begeleiders Stichting Vervoer Gehandicapten

2 mei 2014

Onrust onder begeleiders Stichting Vervoer Gehandicapten

De afgelopen weken heeft de SP meerdere klachten binnen gekregen over de behandeling van de begeleiders Stichting Vervoer Gehandicapten. Deze stichting coördineert het vervoer van bijvoorbeeld kinderen uit het speciaal onderwijs en kinderdagcentra. “We hebben meerdere klachten ontvangen over onder andere de beloning en de nieuwe manier van werken. Reden voor de SP om opheldering te vragen aan het stadsbestuur”, aldus SP-fractievoorzitter Bart van Kent.

In de vragen aan het stadsbestuur vraagt de SP zich af of men in gesprek wil met de Stichting Vervoer Gehandicapten over de onrust onder de begeleiders. Ook vreest de SP dat door deze ontwikkelingen steeds meer begeleiders afhaken en hierdoor een tekort ontstaat.

In de klachten die de SP ontving, bleek dat begeleiders niet meer opgehaald worden voor hun diensten maar nu zelf naar de eerste klant moeten rijden. Hierdoor kunnen begeleiders soms niet op tijd zijn voor hun eerste dienst, omdat er nog geen OV rijdt. Ook moeten begeleiders nadat ze de kinderen afgeleverd hebben op school, zelf weer thuis zien te komen. Vroeger werden de begeleiders thuis opgehaald en gebracht.

U bent hier