h

Opheldering gevraagd over reorganisatie Kessler Stichting

1 mei 2014

Opheldering gevraagd over reorganisatie Kessler Stichting

Vanwege bezuinigingen door de gemeente moet de Kessler Stichting reorganiseren. Door deze reorganisatie is onrust ontstaan onder het personeel van de stichting. Reden voor de SP om opheldering te vragen aan het gemeentebestuur hierover. SP-fractievoorzitter Bart van Kent: “De bezuinigingen leiden tot signalen van verontruste medewerkers. Zo zouden bijna alle schoonmakers ontslagen zijn en moeten de persoonlijke begeleiders nu schoonmaken. Behalve dat hierdoor de werkdruk fors toeneemt, kan hierdoor ook minder zorg verleend worden door de Kessler Stichting. Wat de SP betreft komt hier verandering in”.

De SP wil weten of de signalen die ontvangen zijn kloppen en hoe de gemeente betrokken is bij de reorganisatie van de Kessler Stichting. Ook wil de partij weten of het stadsbestuur de bezuinigingen doorzet. “De Kessler Stichting doet belangrijk werk in de stad voor kwetsbare mensen, zoals dak- en thuislozen. De zorg voor deze mensen moet gegarandeerd blijven. Daarom wil de SP dat de bezuinigingen niet leiden tot een afname van deze zorg, juist in deze tijd van crisis waarin steeds meer mensen het lastig hebben”, aldus Van Kent.

U bent hier