h

Vraagtekens over reorganisatie Staedion

14 mei 2014

Vraagtekens over reorganisatie Staedion

De voorgenomen reorganisatie bij Staedion roept vraagtekens op bij de SP. Zo zouden volgens Staedion 60 tot 70 werknemers hun baan kwijtraken. Dit zou volgens Staedion moeten om de organisatie financieel gezond te houden. SP-raadslid Aisha Akhiat: “We begrijpen dat woningbouwcorporaties het zwaar hebben met het vernietigende kabinetsbeleid, waardoor corporaties veel geld moeten betalen aan de verhuurdersheffing. Toch heeft Staedion onlangs nog vier extra directeuren benoemd, die buiten de cao vallen. Wat de SP betreft is dit een verkeerde keuze. Het geld moet gaan naar onderhoud en goede woningen en niet naar dik betaalde directeuren”.

In stukken die de SP heeft ontvangen, is te lezen dat de vier directeuren buiten de cao vallen. Dit betekent dat ze fors meer verdienen dan volgens de cao toegestaan wordt. De partij vreest dat hierdoor meer geld naar directie gaat, en minder naar bijvoorbeeld medewerkers die zich bezighouden met onderhoud en contact met huurders. Inmiddels heeft de SP gevraagd aan het stadsbestuur om bij Staedion aan te dringen op een afname van het aantal directeuren die buiten de cao vallen.

U bent hier