h

Teleurstelling om sluiting De Vloek

17 oktober 2014

Teleurstelling om sluiting De Vloek

De SP is teleurgesteld dat de gemeenteraad in meerderheid heeft besloten om De Vloek te slopen. Een voorstel dat opriep om De Vloek niet te ontruimen, behaalde geen meerderheid. De SP steunde dit voorstel wel. SP-fractievoorzitter Bart van Kent: "In de haven op Scheveningen staat op dit moment veel leeg. Ontruiming van De Vloek is daarom onzinnig en zonde. Hiermee wordt een goed draaiende broedplaats de nek omgedraaid. We vinden het teleurstellend dat het voorstel om de ontruiming te voorkomen geen meerderheid behaalde, zelfs de Haagse Stadspartij steunde dit voorstel niet".

Eerder had de SP al opgeroepen De Vloek niet te sluiten en te kijken of het geplande zeilcentrum in een van de leegstaande gebouwen op Scheveningen gevestigd kon worden. Daarnaast sprak de partij lof over het feit dat het sociaal-cultureel centrum De Vloek al ruim twaalf jaar goed draait, zonder dat er een cent subsidie naartoe gaat. Inmiddels heeft de gemeente aangeboden te zoeken naar een alternatieve locatie. De SP vreest dat met de sluiting het initiatief de nek omgedraaid wordt en dat een eventuele doorstart op een andere locatie lastig gaat worden.

U bent hier