h

Banenplan college schept nauwelijks nieuwe banen

24 maart 2015

Banenplan college schept nauwelijks nieuwe banen

De SP is teleurgesteld in het banenplan ‘Den Haag maakt werk!’ Het stadsbestuur belooft maar liefst 10.000 nieuwe banen, maar kan deze garantie amper onderbouwen. “Het plan staat vol prachtige voornemens, maar levert nauwelijks banen op”, aldus SP fractievoorzitter Bart van Kent.

​Het college wil onder andere inzetten op de begeleiding en bijscholing van werklozen. “Heel belangrijk, maar hiermee creëer je geen banen. Er komen hierdoor namelijk niet meer vacatures maar je helpt hiermee mensen bij het vinden van een vacature”, stelt Van Kent. Verder wil het stadsbestuur vooral mensen aan het werk krijgen door meer toeristen, congressen en bedrijven naar Den Haag te trekken. “Niets nieuws, de SP steunt deze doelen al vele jaren. Maar hoe het college dit precies wil doen blijft uiterst vaag.” 

 

In het plan zijn concreet hooguit een paar honderd nieuwe banen terug te vinden: aanzienlijk minder dan de beloofde 10.000 dus. Daarom wil de SP de plannen laten doorrekenen op het effect op de werkgelegenheid. Ook heeft Van Kent een concrete suggestie voor het college om meer Hagenaars aan het werk te helpen. “Geef de 400 straatvegers die met behoud van uitkering de stad schoon houden een echt loon. PvdA-wethouder Baldewsingh had dit al eerder beloofd. Helaas wordt deze toezegging niet nagekomen in het plan.” De SP zal hier opheldering over vragen bij de wethouder.

Lees ook:

 

 

 

Zie ook:

U bent hier