h

Marktkooplui nauwelijks betrokken bij renovatie Haagse Markt

28 mei 2015

Marktkooplui nauwelijks betrokken bij renovatie Haagse Markt

Foto: SP Den Haag

De ondernemers van de Haagse Markt voelen zich onvoldoende betrokken bij de grootscheepse renovatie die hier gaande is. Dit blijkt uit een reeks uitgebreide gesprekken die de SP heeft gevoerd met zestig marktkooplui. Zo ervaren velen van hen dat hun vragen en klachten niet serieus worden genomen. “Deze ondernemers hebben al genoeg voor hun kiezen gehad met de stijgende lasten en het teruglopende bezoekersaantal. De SP wil daarom dat het college haar uiterste best doet om de onrust op de markt weg te nemen”, stelt gemeenteraadslid Aisha Akhiat.

Naast de gebrekkige communicatie rondom de renovatie is de verhoging van de lasten een doorn in het oog van de ondernemers. “Ze maken het moeilijker en moeilijker om een eerlijke boterham te verdienen en verhogen de vaste lasten steeds verder. Nog even en je ziet een enorme leegloop van ondernemers, let maar op!”, waarschuwt een van hen.

Sommige van deze lasten vloeien direct voort uit de renovatie. Zo kunnen eigenaren van de vernieuwde kramen enkel hun waren beschermen tegen de regen door zogenaamde ‘eenheidsluifels’ aan te schaffen. De kosten hiervan kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Bovendien hekelen de ondernemers het feit dat hun speciaal opgebouwde spaarpot voor een droogloop niet kan worden benut, omdat de welstandscommissie de plannen hiervoor heeft afgekeurd. Naar aanleiding van deze en andere klachten vraagt de SP het college om een kritische evaluatie van het renovatieproces en een reactie op de zorgen van de marktkooplui.

De SP heeft de belangrijkste bevindingen uit de gesprekken met marktkooplui gebundeld in het rapport Haagse Markt: deel van het Haagse hart. Lees het rapport hier

Foto: SP Den Haag

 

U bent hier