h

SP steekt ambulancepersoneel hart onder de riem

2 september 2015

SP steekt ambulancepersoneel hart onder de riem

Foto: Bart van Kent

Op woensdag 2 september voerden ambulancemedewerkers met luide sirenes op het Spuiplein in Den Haag actie voor een betere cao. Tweede Kamerlid Renske Leijten stak hen een hart onder de riem en vrijwilligers van de Haagse SP deelden koffie en hartsnoepjes uit.

Ambulancemedewerkers zitten al 8 maanden zonder cao en voeren al tijden actie voor een fatsoenlijke cao. Leijten: "Door de bezuinigingen van de afgelopen jaren staan de ambulancezorg en de voorwaarden waaronder het personeel moet werken onder grote druk. Dat is onbegrijpelijk want ambulancemedewerkers zijn onmisbaar voor goede zorg. Ambulancepersoneel verdient een goede cao, zij leveren cruciaal en goed werk."

De SP maakt zich ook zorgen om de toekomst van de ambulancezorg, aangezien per 2018 een nieuwe organisatie van ambulancezorg in zal gaan. Leijten: “De minister koerst aan op een verdeling via aanbestedingen en marktwerking of wil alle macht aan de zorgverzekeraars overgeven. Dat moeten we niet hebben."

Foto: Hannie van der Sman

Omdat de minister alleen met werkgevers en zorgverzekeraars praat over de toekomst van de ambulancezorg, is de SP deze zomer een enquête gestart onder ambulancepersoneel om te horen hoe zij hun toekomst het liefste zien. In korte tijd werd de enquête al bijna 1000 keer ingevuld. De enquête kan hier worden ingevuld. De SP zal de resultaten 1 oktober bespreken met de minister tijdens een debat over de toekomst van de ambulancezorg.

U bent hier