h

College moet RAC hallen weer op de kaart zetten

26 november 2015

College moet RAC hallen weer op de kaart zetten

De SP heeft het college om opheldering gevraagd over de recente ontruiming van de RAC hallen. Hierdoor kan een grootschalig dance-evenement op deze locatie op het laatste moment niet doorgaan. Het feest had volgens de organisatoren een doorstart moeten betekenen voor de RAC hallen als evenementenlocatie. “Dit gebouw kan, met zijn bijzondere industriële uitstraling, van grote toegevoegde waarde zijn voor de Haagse pop- en dancescene. Doodzonde dat een poging om de RAC hallen nieuw leven in te blazen zo in de soep is gelopen”, stelt SP gemeenteraadslid Jerry Snellink.

Website 3voor12 Den Haag berichtte op 25 oktober dat de gemeente geen geschikte alternatieve locatie kon vinden voor het dance-evenement The Crave Warehouse Project, dat op 5 december in de RAC hallen moest plaatsvinden. De organisatoren zouden al maandenlang hebben gewerkt aan de voorbereiding van het evenement. De SP wil nu weten bij wie de risico’s van de last minute annulering liggen en welke rol de gemeente, als eigenaar van de RAC hallen, hierin heeft. Ook heeft de SP gevraagd naar de juridische consequenties van de ontruiming van de huurder, een Turkse bakkerij. Deze ontruiming zou het gevolg zijn van een huurachterstand.

De SP is bovendien benieuwd naar de visie van wethouder Wijsmuller op de bijzondere locatie in Laakhaven. Snellink: “In 2013 sprak hij zich, destijds nog als raadslid, zeer kritisch uit over het plan om de RAC hallen te verhuren aan bakkerij Simit Sarayi. Zijn voorkeur leek toen uit te gaan naar gebruik van het complex voor culturele evenementen. Wij zijn dan ook zeer benieuwd of hij zijn nieuwe positie gaat gebruiken om de RAC hallen weer op de kaart te zetten als bruisende evenementenlocatie.”

 

U bent hier