h

Studentenvakbond: uitstel bouw studentenwoningen dreigt in Den Haag

2 december 2015

Studentenvakbond: uitstel bouw studentenwoningen dreigt in Den Haag

De SP en D66 in de Haagse gemeenteraad vrezen dat de herziene Woningwet zal leiden tot ernstige vertraging van de bouw van studentenwoningen in Den Haag. Zo meldt de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) dat veel bouwplannen momenteel stilliggen omdat het niet langer mogelijk is voor corporaties om samen te werken met particuliere beleggers. Daarom hebben de fracties aan het stadsbestuur gevraagd welke bouwplannen dreigen uit te lopen en hoe men ervoor gaat zorgen dat er alsnog voldoende gebouwd wordt voor studenten.

Sociale studentenhuisvesters beschikken vaak zelf niet over voldoende middelen om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar goede, betaalbare studentenwoningen. Daarom zijn corporaties de afgelopen jaren steeds meer gaan samenwerken met beleggers.

SP gemeenteraadslid Jerry Snellink: "Door de wijziging van de Woningwet sinds 1 juli, die samenwerking met beleggers onmogelijk maakt, verwacht corporatie DUWO dat over twee jaar nauwelijks nog betaalbare studentenkamers worden bijgebouwd. Aangezien DUWO de belangrijkste studentenhuisvester is in Den Haag, wil de SP graag weten wat voor gevolgen deze voorspelling heeft voor Haagse studenten. Het mag niet zo zijn dat zij straks enkel nog terecht kunnen bij malafide huisjesmelkers die de hoofdprijs vragen voor een kamer."
 

U bent hier