h

SP en Groep de Mos willen extra banen in de groenvoorziening

8 juni 2016

SP en Groep de Mos willen extra banen in de groenvoorziening

De SP en Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad zijn zeer ontevreden over de 'behaalde resultaten' van dit stadsbestuur aangaande hun 10.000-banenplan. 

"Dit met veel bombarie gepresenteerde banenplan komt voor geen millimeter van de grond. Sterker nog, de werkloosheid in Den Haag is het afgelopen jaar zelfs gegroeid tot bijna 9 procent", aldus Bart van Kent (SP) en Richard de Mos (Groep de Mos). 

Om het stadsbestuur toch een duwtje in de goede richting te geven komen de partijen met twee voorstellen. Van Kent: "We hebben in Den Haag de hoogste jeugdwerkloosheid van Nederland, waarbij 6.000 jongeren aan de kant staan. Ondertussen ligt het werk in de openbare ruimte voor het oprapen: veel straten zijn slecht onderhouden en het onkruid schiet uit de grond. Door extra banen voor jong en oud - met loon conform cao - te creëren in de groenvoorziening pakken we de werkloosheid aan én knapt de stad aanzienlijk op. Twee vliegen in één klap dus." 

Ook stellen Groep de Mos en de SP voor om een halfjaarlijkse werktop in het leven te roepen. "We hebben gezien dat de werktop die in september vorig jaar, na de aangenomen motie van Groep de Mos, werd gehouden een groot succes is geworden; met bijna 500 betaalde banen, zo'n 1500 stageplekken en 230 werkervaringsplekken. Van Kent en ik zouden graag zien dat deze werktop een winter- en een zomereditie krijgt, zodat we werkgevers blijven betrekken bij het realiseren van werk in onze stad", aldus De Mos. 

 

U bent hier