h

Is jouw huisbaas de Haagse ‘huisjesmelker van het jaar’?

6 december 2016

Is jouw huisbaas de Haagse ‘huisjesmelker van het jaar’?

Foto: Gabriela Gjini

Ieder jaar komen er meer studenten naar Den Haag, maar betaalbare studentenwoningen blijven schaars. Huisjesmelkers kunnen gretig misbruik maken van deze situatie door bijvoorbeeld te hoge huren te vragen en slecht onderhoud te plegen. Door middel van de Huisjesmelker van het Jaar-verkiezing wil ROOD Den Haag de jacht op deze huisjesmelkers openen.

De Huisjesmelker van het Jaar-verkiezing wordt al tien jaar georganiseerd door ROOD, de jongerenorganisatie van de SP. Dit jaar organiseert ROOD Den Haag ook een eigen lokale editie. Zo wil ROOD samen met huurders concrete verbeteringen afdwingen en het probleem woningnood in Den Haag op de kaart zetten.

Gabriela Gjini, contactpersoon van ROOD Den Haag: "In Den Haag is het lastig om een betaalbare kamer te vinden. Huisjesmelkers maken misbruik van deze situatie en vullen hun eigen zakken. Hier moet echt iets aan gedaan worden."  

Is jouw huisbaas ook een huisjesmelker? Iedereen kan zijn of haar huisbaas nomineren voor de verkiezing via huisjesmelkervanhetjaar.nl of door contact op te nemen met ROOD Den Haag: rooddenhaag@sp.nl.

Foto: bij de landelijke aftrap van de Huisjesmelker van het Jaar-verkiezing zette ROOD een mini-studentenkamer in.

Zie ook:

U bent hier