h

Mogelijke sluiting Bronovo en Antoniushove funest voor toegankelijke zorg

31 december 2018

Mogelijke sluiting Bronovo en Antoniushove funest voor toegankelijke zorg

Op 29 december werd bekend dat de kans groot is dat het Haagse Bronovo ziekenhuis binnenkort haar deuren sluit. Het is het gevolg van een reorganisatie van ziekenhuiskoepel Haaglanden Medisch Centrum, waar ook de ziekenhuizen Westeinde en Antoniushove (Leidschendam) onder vallen. Ook dit laatste ziekenhuis wordt met sluiting bedreigd. SP fractievoorzitter Hanne Drost: ‘De sluiting van Bronovo is onacceptabel: voor het personeel, de patiënten en de toegankelijkheid van de zorg in onze stad.’
 

Met schriftelijke vragen heeft Drost het Haagse stadsbestuur gevraagd alle gevolgen van de mogelijke sluiting van Bronovo en Antoniushove in kaart te brengen. Bijvoorbeeld voor de aanrijtijden van ambulances, maar ook voor patiënten die mogelijk hun vertrouwde zorgverlener kwijtraken. ‘Ook is de kans groot dat zorgverleners door de reorganisatie een baan elders gaan zoeken’, stelt Drost. ‘Terwijl we juist kampen met grote tekorten aan zorgpersoneel. Wat de SP betreft moet het college de komende maand alles op alles zetten om Bronovo en Antoniushove te behouden, zodat de zorg in onze stad bereikbaar blijft.’

Naar verwachting hakt HMC eind januari de knoop over de sluiting van de ziekenhuizen door. Het Voorburgs Dagblad is een petitie gestart voor behoud voor beide ziekenhuizen, die in korte tijd al meer dan 10.000 keer is ondertekend.
 

U bent hier