h

SP op bezoek bij bewonerscommissie Walnoot

23 maart 2019

SP op bezoek bij bewonerscommissie Walnoot

Op 19 maart schoof Tina van den Bosch, vrijwilliger voor de Haagse SP, aan bij de vergadering van de bewoners van de Walnootstraat, het Notenplein en Albardastraat. Deze bewonerscommissie maakt zich hard voor de belangen van de sociale huurders in de wijk, die in onzekerheid wachten op de plannen die woningcorporatie Staedion met hun woningen in petto heeft. 

Het betreft het lot van de bewoners van 300 woningen die in dit stukje jaren ’30 Den Haag wonen, waaronder veel seniore bewoners die hier al decennia met veel plezier wonen. De bewoners waren blij met het bezoek van een SP-lid en onze betrokkenheid en steun. Ook was er een architect aanwezig om vragen te beantwoorden over groot onderhoud en verduurzamingsmogelijkheden van de huizen.  

De bewonerscommissie wacht in spanning af tot er duidelijkheid komt van Staedion, die vooralsnog ‘onderzoekt’ wat het plan wordt voor de wijk. De woningcorporatie was van plan werkzaamheden in de woningen te verrichten, maar meldde afgelopen zomer dat die ‘te duur’ zouden zijn. De bewoners vrezen nu dat de woningen gesloopt gaan worden, terwijl veel oudere bewoners het absoluut niet zien zitten om hun geliefde buurt te verlaten. Een handtekeningenactie en onderzoek naar de staat van de woningen heeft in kaart gebracht waar de knelpunten in de woningen zitten op het gebied van isolatie, tocht en gehorigheid. De commissie heeft steun gezocht bij meerdere politieke partijen en ook de media ingeschakeld voor hulp en steun. Ook is er samenwerking gezocht met de Bewonersorganisatie Notenbuurt en bewoners van de woningen onder verhuur van Haag Wonen. 

De SP zal de situatie van de bewoners op de voet blijven volgen en zich - samen met andere partijen - inzetten voor meer duidelijkheid.

 

U bent hier