h

SP start actie tegen huurverhoging ‘0 is genoeg’

26 april 2020

SP start actie tegen huurverhoging ‘0 is genoeg’

Vandaag viert Nederland geen Koningsdag maar Woningsdag. Maar Woningsdag zou nog veel leuker zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft. Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur. En velen krijgen het nu nog moeilijker, omdat op dit moment veel gezinnen in Nederland door de coronacrisis te maken krijgen met een terugval in inkomsten. Maar ondertussen gaan de huren per 1 juli voor velen nog verder omhoog. De SP roept daarom vandaag alle huurbazen op om de huurverhoging te stoppen, want 0 is genoeg! Iedereen kan deze oproep steunen op sp.nl/stopdehuurverhoging.

SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman: “De berichten stromen bij ons binnen. Van moeders die onbeschermd werken in de thuiszorg en bij thuiskomst op de mat een brief vinden dat de huur van hun sociale huurwoning weer omhoog gaat. Van mensen die hun inkomen verliezen en wel aan het einde van de maand een torenhoge vrije sector huur moeten betalen. Dit raakt me diep. Per direct de huren bevriezen is noodzakelijk. Wij roepen dan ook iedereen, huurder of niet, die deze mening deelt op om steun uit te spreken. Zo laten we samen zien dat we willen dat de minister, wethouders en huurbazen deze noodzakelijke eerste stap zetten.” In de Eerste Kamer werd deze week een motie van SP-senator Tiny Kox aangenomen om de huren te bevriezen. Daarmee is het nog niet zeker dat het kabinet dat ook gaat doen. Voor de SP is huurbevriezing slechts een eerste stap. Veel meer is nodig om uit de wooncrisis te komen.

Lesley Arp, fractievoorzitter van de SP in Den Haag: “Lokaal zien we de afgelopen jaren al veel huurders in de knel komen. Door de coronacrisis zal het nog verder verslechteren. En let wel, huurders van Vestia zijn dubbel de klos: in Den Haag wil Vestia een extra huurverhoging van 0,5% doorvoeren. Dat is in deze tijden onbestaanbaar.” De SP komt daarom met huurders in actie en roept de woningcorporaties op om de huurverhoging te stoppen. Arp: “Ook het college moet hierin stelling nemen. In Den Haag wonen relatief veel huurders met een laag inkomen, de wethouder moet er voor deze mensen zijn.”

Vind jij ook dat de huren niet verder verhoogd mogen worden?

Ga dan nu naar www.sp.nl/stopdehuurverhoging

U bent hier