h

SP: situatie schrijnend, vooral ook voor zorgmedewerkers

26 oktober 2020

SP: situatie schrijnend, vooral ook voor zorgmedewerkers

De SP maakt zich zorgen over het steeds maar toenemende aantal coronabesmettingen in Den Haag. Onze fractievoorzitster Lesley Arp vindt dat we meer in de wijken moeten gaan testen zodat we beter de besmettingshaarden in beeld krijgen.

Afgelopen weekend werd duidelijk dat de Haagse ziekenhuizen het aantal coronapatiënten uit onze stad niet meer aankunnen. Ambulances rijden af en aan en kunnen de patiënten niet meer kwijt. Het tekort aan zorgpersoneel, dat voor de coronacrisis al bestond, neemt nu alleen maar toe door het virus en vooral voor hen is deze situatie ook schrijnend.

Om beter een beeld te krijgen van de besmettingshaarden pleit de SP voor meer testen in de wijken. Nu komt dat nog steeds onvoldoende op gang. ''Uiteindelijk kunnen we het virus alleen maar overwinnen als we aan de voorkant indammen dat er nog meer besmettingen bijkomen. En dat is de enige manier waarop we die zorg overeind gaan houden.''

Lesley Arp was hierover te horen op Den Haag FM. Luister het hier terug: https://denhaagfm.nl/2020/10/26/sp-bepleit-testen-in-wijken-voor-beter-b...

U bent hier