h

Laatste Pleinenfestijn in Winkelcentrum Leyweg

21 augustus 2021

Laatste Pleinenfestijn in Winkelcentrum Leyweg

Foto: Joshua Versijde

Vanmiddag hebben we ons Pleinenfestijn afgesloten in het Winkelcentrum aan de Leyweg. Bij onze SP-tent zijn we het gesprek aangegaan over de wooncrisis en hebben we verhalen opgehaald voor het landelijke zwartboek. Bewoners uit de stad deelden graag hun verhalen over het tekort aan goede, betaalbare woningen of de huidige staat van hun huurwoning.

De afgelopen weken zijn we elke zaterdag in een ander deel van de stad geweest om verhalen op te halen over de wooncrisis. We hoorden verhalen over schimmel in woningen, het betalen van veel te hoge huren, de lange wachtlijsten voor sociale huur en het langdurig moeten zoeken naar een betaalbare koopwoning. Deze verhalen worden uiteindelijk samengebracht in het grootste zwartboek ooit. SP-afdelingen door het hele land halen deze zomer verhalen op. Uiteindelijk worden de verhalen gebundeld en in de Tweede Kamer verteld door Tweede Kamerlid Sandra Beckerman. Heeft u ook een verhaal over de wooncrisis dat u met de SP wilt delen? Ga dan naar www.sp.nl/wooncrisis en dien uw verhaal in!

Reactie toevoegen

U bent hier