h

Kerstwens Vergeten Driehoek: een gezond huis

16 december 2010

Kerstwens Vergeten Driehoek: een gezond huis

Bewoners uit de Vergeten Driehoek in de Schilderswijk bieden samen met de SP op vrijdag 17 december aan woningcorporatie Haag Wonen een speciale kerstboom aan. De boom is versiert met de vele wensen van de bewoners van de Vergeten Driehoek. De bewoners vragen voor kerst een gezond huis om in te wonen.

De bewoners maken zich zorgen over de aanwezige asbest en de luchtkwaliteit en willen dan ook dat dit wordt aangepakt. Asbestsanering, een goedwerkend ventilatiesystemen, reparatie van de vele scheuren in de muren zijn veel gehoorde kerstwensen die in de speciale kerstboom hangen.

De bewoners van de Vergeten Driehoek en de SP voeren al lange tijd actie voor betere huizen. Na jaren van verwaarlozing en slecht onderhoud zijn er, dankzij acties van de bewoners en de SP, eindelijk dubbel glas en HR ketels beloofd. SP-bestuurslid Hannie Van der Sman legt uit waarom er nog steeds werk aan de winkel is: ‘We zijn blij met deze beloftes, maar de koude dagen maken duidelijk dat het eigenlijk te laat komt. Maar het is geen oplossing voor alle andere ongezonde en soms gevaarlijke gebreken aan de huizen.’ Volgende week zitten de bewonerscommissie en de SP met de directie van Haag Wonen om de tafel om verder te praten over klachten en wensen van de bewoners.
De Vergeten Driehoek is letterlijk een vergeten driehoek. Al 20 jaar is er geen fatsoenlijk onderhoud geweest. De 500 huizen zitten vol met scheuren in de muren en het tocht aan alle kanten. Sinds de bewoners de media en de politiek benaderd hebben, lijkt Haag Wonen eindelijk in beweging te komen. De SP zal dan ook de situatie goed in de gaten blijven houden en de bewoners steunen in hun strijd voor fatsoenlijke en gezonde huizen.

Geslaagde demonstratie Schilderswijk
Protestmars boze Schilderswijkers naar woningcorporatie

U bent hier