h

Veilig oversteken op De La Reyweg

16 februari 2011

Veilig oversteken op De La Reyweg

In de nabije toekomst kunnen kinderen en andere voetgangers weer beter oversteken naar De La Reyschool. Dit is het resultaat van schriftelijke vragen die de SP in januari heeft gesteld. Op verzoek van de SP is er begonnen met het treffen van tijdelijke maatregelen om de verkeerssituatie overzichtelijker te maken. De SP is blij dat de gemeente er nu werk van maakt, want wachten op de aanpak van de hele La Reyweg vond de SP geen optie.

In overleg met de school is alvast begonnen met het opruimen van het bouwmateriaal op de parkeerplaatsen en uit de middenberm zodat het zicht sterk is verbeterd voor alle verkeersdeelnemers; auto’s, fietsers en voetgangers. Ook gaat de wethouder onderzoeken of het (tijdelijk) afsluiten van de middenberm mogelijk is. Half maart dit jaar wordt er begonnen met het aanpakken van de hele De La Reyweg, de weg wordt dan smaller en overzichtelijker. “Ik blijf hier bovenop zitten tot het daar echt veilig is” stelt SP fractievoorzitter Ingrid Gyömörei. “Na twintig jaar overleg tussen ouders, de school en de gemeente ligt er nu eindelijk een plan van aanpak dat de situatie daar aanzienlijk verbetert. Kinderen hebben het recht om veilig te kunnen oversteken, zeker wanneer ze dat doen om naar school te gaan.”

Aanleiding voor de vragen van de SP was een ongeluk in januari waar twee kinderen van 6 en 11 jaar aangereden waren. De situatie is onoverzichtelijk en er zijn vrijwel dagelijks “bijna ongelukken”. Veel kinderen en ouders maken gebruik van de oversteek voor de De la Reyschool. Ouders en personeel van de school klagen al twintig jaar over de onveilige situatie

SP stelt vragen over verkeersveiligheid De la Reyweg
Antwoorden van de gemeente op de schriftelijke vragen van de SP

U bent hier