h

Sluiting bibliotheken ten koste van kenniseconomie

23 maart 2011

Sluiting bibliotheken ten koste van kenniseconomie

Zonder ook maar één poging tot overleg met de Haagse gemeenteraad heeft D66 wethouder Engelshoven besloten om zes bibliotheken te sluiten. SP-Raadslid Bart van Kent is verbaasd dat uitgerekend een D66 wethouder bibliotheken in de wijken gaat sluiten. “De bibliotheek is de belangrijkste én best bezochte culturele instelling van Den Haag. De kenniseconomie begint bij de bibliotheek, daar leren kinderen lezen. Sluiting van de bibliotheken gaat ten koste van de door D66 zo geprezen kenniseconomie." De SP is van mening dat alle bibliotheekfilialen in Den Haag open moeten blijven. Omdat dit cultuur voor kind tot senioren toegankelijk maakt.

De manier waarop dit college haar kille bezuinigingen doorvoert stuit de SP tegen de borst. “Opnieuw passeert en schoffeert dit college de gemeenteraad van Den Haag, wij nemen dit zeer hoog op. Dit college is bezig om alles wat een wijk leefbaar maakt te slopen of te sluiten. Na de bezuinigingen op cultuur, armoederegelingen en het sluiten van één op de drie buurthuizen sluit dit college zes wijkfilialen van de bibliotheek. De stad wordt letterlijk en figuurlijk arm en dom gehouden door dit college.”, aldus het SP-raadslid. Eerder bleek ook al dat dit college zonder overleg met de raad besloten had tweeëntwintig buurthuizen te sluiten. Tijdens de raadsvergadering van 31 maart zal Van Kent de wethouder om opheldering vragen.

De 20 bibliotheken in Den Haag hebben ruim 2,5 miljoen bezoekers per jaar. D66 voerde vorig jaar in verkiezingstijd nog actie voor het verruimen van de openingstijden, nu sluit D66 wethouder van Engelshoven eigenhandig zes vestigingen. "Dit is geen verruiming van tijden, maar gewoon kille bezuinigingen op de bibliotheken. Niet alleen wordt de gemeenteraad gepasseerd, maar worden ook de kiezers bedrogen.", aldus Van Kent

SP woedend over sluiting buurthuizen

U bent hier