h

H+B thuiszorg verkoopt onzin

31 mei 2011

H+B thuiszorg verkoopt onzin

Ronald de Haan van H+B thuiszorg wast vandaag in het AD zijn handen in onschuld. Hij verklaart in het AD dat er niets mis is met zijn bedrijf. Dit klopt maar deels. De problemen waarmee de SP vorige week vrijdag naar buiten kwam spelen niet zozeer bij H+B zelf, wel bij Opticura en Medicura. Van beide organisaties is H+B thuiszorg 100 procent eigenaar. SP-raadslid Bart van Kent: "De directeur van H+B thuiszorg kan wel mooie praatjes ophangen, maar vergeet even van welke bedrijven hij allemaal eigenaar is en waarvoor hij 100%verantwoordelijk is. De cliënten en werknemers van Opticura en Medicura zijn nu de pineut van dit wanbeleid."

Verantwoordelijk CDA-wethouder Karsten Klein heeft inmiddels laten weten de gedupeerde te helpen. Van Kent: “Goed dat de wethouder een pleister plakt. Het kan ook niet anders, want anders bloed de patiënt dood.” Maar wat van Kent betreft is hiermee de kous niet af. “Zowel de wethouder als H+B ontkennen niet dat 25% van het budget voor de thuiszorg in de zakken van H+B verdwijnt en niet aan zorg wordt uitgegeven. Ook het feit dat Medicura en Opticura ongeschoold personeel verpleegkundige handelingen heeft laten verrichten, met onverantwoorde gezondheidsrisico’s van dien, wordt door H+B toegegeven. De wethouder moet zo snel mogelijk alle overeenkomsten met deze oplichters opzeggen en een onderzoek instellen naar de manier waarop WMO gelden door H+B zijn besteed. En de wethouder moet laten onderzoeken of cliënten de hoeveelheid en kwaliteit zorg hebben gekregen waar zij op basis van de indicatie recht op hadden.” Aldus van Kent. De SP wil zo snel mogelijk een extra bijeenkomst met de gemeenteraad en wethouder Klein. In de Tweede-Kamer zal binnenkort ook een debat worden gevoerd over H+B en de fraude met AWBZ gelden.

De SP wil dat constructies waarbij thuiszorgbedrijven onderaannemers inhuren wordt verboden. En wil dat de gemeente nooit meer zaken doet met personen die bij eerdere schandalen betrokken waren.

Oplichting en diefstal bij Haagse thuiszorg
Fraude H+B Thuiszorg: commercie leidt tot maffiapraktijken

U bent hier