h

OV-chipkaart faalt nog steeds in Haagse tramtunnel

12 september 2011

OV-chipkaart faalt nog steeds in Haagse tramtunnel

De SP is verbaasd dat de problemen rondom de falende OV-chipkaart in de tramtunnel nog steeds niet zijn opgelost. Inmiddels heeft SP-raadslid Bart van Kent via schriftelijke vragen opheldering gevraagd aan het Haagse gemeentebestuur. Het GPS-systeem wat bussen en trams gebruiken om te bepalen hoe lang de rit duurt, hapert met enige regelmaat in tunnels. Hierdoor wordt teveel geld afgeschreven van de OV-chipkaart van de reiziger. Van Kent: "Het is schandalig dat de reiziger de dupe is van een falend OV-chipkaartsysteem. Terwijl dit al februari 2010 al bekend was, toen onder andere VARA in het programma Kassa hier aandacht aan besteedde. Ik eis dat het gemeentebestuur nu eindelijk samen met HTM dit probleem snel gaat oplossen".

Bij de SP zijn de afgelopen tijd meerdere klachten binnengekomen van gedupeerde reizigers die teveel moesten betalen voor hun tramrit. Reizigers kunnen alleen hun geld terugkrijgen als ze zelf langsgaan bij de klantenservice van de HTM in de Wagenstraat. "De klantenservice van de HTM is buiten kantoortijden beperkt open en de wachttijd is vaak lang. Ik heb daarom gevraagd aan het gemeentebestuur om samen met de HTM te zoeken naar een snelle en efficiënte manier voor gedupeerde reizigers om hun geld terug te krijgen" aldus Van Kent.

HTM moet uit OV-chipbedrijf TLS stappen
Één hemelsbreed tarief voor OV-chipkaart

U bent hier