h

Actiebereidheid groot tijdens thema-avond thuiszorg

19 maart 2013

Actiebereidheid groot tijdens thema-avond thuiszorg

Tientallen mensen waren dinsdagavond 19 maart aanwezig bij de bijeenkomst over de gevolgen van de grove bezuinigingen op de zorg. Een grote groep geïnteresseerde was bijeen gekomen in buurthuis De Regenvalk. Het werd duidelijk dat de gevolgen voor Den Haag en haar inwoners groot zijn. Ruim 2000 mensen in Den Haag gaan waarschijnlijk hun baan in de thuiszorg verliezen. Mensen die nu nog zorg ontvangen, verliezen deze waarschijnlijk en komen dus eerder terecht in een verzorgingstehuis.


SP-kamerlid Renske Leijten spreekt de zaal toe

Tweede Kamerlid Renske Leijten en SP-raadslid Bart van Kent zette uiteen wat de kabinetsplannen inhouden en wat de gevolgen hiervan zijn. Als de kabinetsplannen doorgaan wordt 75% van het budget voor thuiszorg geschrapt. “Deze bezuiniging lost niets op, wanneer het budget geschrapt wordt verliezen 100.000 medewerkers in de thuiszorg hun baan. Zij kloppen vervolgens aan bij de gemeente voor een uitkering. Een bezuiniging die dus niets oplevert, behalve veel werkeloosheid en mensen die zorg verliezen” aldus Leijten.
Volgens Van Kent wordt door de stad Den Haag al fors bezuinigt: “Dit gemeentebestuur heeft de thuiszorg voor 9,02 euro per uur aanbesteed. Minder dan het salaris van een schoonmaker en dus veel te laag voor een zorgverlener. Hierboven op komt ook nog eens de landelijke bezuiniging op de thuiszorg. De gevolgen voor de stad zijn gigantisch wanneer dit wordt doorgezet. Er is maar een optie: deze plannen moeten van tafel!”

Ook John van Mullen van de FNV sprak de aanwezigen toe. Hij riep eenieder op om te strijden tegen de bezuinigingen op thuiszorg. “Het is de plicht van iedereen met een hart voor de zorg om zich aan te sluiten bij het verzet. Komt allen op 6 april naar het Malieveld in Den Haag naar de landelijke demonstratie tegen deze bezuinigingen!”

19 maart: Thema-avond thuiszorg met kamerlid Leijten

U bent hier