h

Geen kabelbaan op Scheveningen

25 april 2013

Geen kabelbaan op Scheveningen

De Haagse SP heeft een voorstel ingediend om geen kabelbaan op Scheveningen neer te zetten. Het gemeentebestuur wil nog steeds de megalomane bouwplannen doordrukken op Scheveningen. Onderdeel van deze plannen is een kabelbaan om beide havenhoofden te verbinden met elkaar. De zogenaamde ‘sprong over de haven’. De SP is hier fel tegenstander van. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei: "Het lijkt wel of alles maar kan op Scheveningen. Hommersons Casino koopt een deel van de boulevard op en mag z'n gang gaan, Van der Valk mag de Pier jarenlang laten verpauperen en PvdA-wethouder Norder wil nog meer lelijke hoogbouw en een kabelbaan neerzetten op Scheveningen. Het wordt tijd dat de politiek luistert naar wat haar inwoners willen en rekening houdt met het unieke karakter van Scheveningen. Een kabelbaan hoort daar niet bij."

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 25 april dient de SP een voorstel in, om de kabelbaan niet automatisch op te nemen in het totale bestemmingsplan voor Scheveningen. De kabelbaan zou beter in een los voorstel uitgewerkt kunnen worden. Ook wil de partij een onderzoek naar de milieu-effecten hiervan. "In een los voorstel is het gemakkelijker om de schadelijke gevolgen voor de omgeving in kaart te brengen. Ook is de impact van een mogelijke kabelbaan zo groot, dat ik een apart voorstel hierover wil waar de gemeenteraad nee tegen kan zeggen. Hiermee hoop ik dat een meerderheid van de raad de SP volgt en nee zegt tegen dit onzinnige plan." aldus Gyömörei.

Al eerder gaf de partij aan geen voorstander te zijn van een kabelbaan op Scheveningen. Ook ging de partij de straat op en vroeg Scheveningers en bezoekers om hun mening. Ook hieruit bleek een groot deel van de mensen tegen de megalomane plannen te zijn.

U bent hier