h

Stroomcontainers Conradkade worden eindelijk verplaatst (met update)

14 november 2013

Stroomcontainers Conradkade worden eindelijk verplaatst (met update)

De door de HTM illegaal geplaatste stroomcontainers, de zogenaamde tractie-onderstations, aan de Conradkade gaan verplaatst worden. De SP feliciteert de bewoners met dit succes en complimenteert de gemeente en de HTM dat nu eindelijk naar de bewoners geluisterd wordt. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei: "We zijn blij dat de bewoners aan de Conradkade nu hun rust weer terug gaan krijgen. Ook zijn we blij dat de HTM en gemeente er nu alles aan doen om de stroomcontainers op een ordentelijke manier te herplaatsen. Complimenten voor deze juiste werkwijze."

In het verleden heeft de SP vaak gevraagd voor een oplossing in samenspraak met de bewoners, de HTM en de gemeente. Nu worden de stroomcontainers waarschijnlijk verplaatst naar de Suezkade. Hier worden de containers verzonken in de kademuur aangelegd, hierdoor geven ze veel minder overlast voor de omgeving. Wanneer alle procedures zijn doorlopen, zijn de containers medio oktober 2014 verplaatst en hiermee komt een einde aan een jarenlange slepende kwestie tussen de bewoners enerzijds en de HTM en de gemeente anderzijds. "Hiermee blijkt maar weer dat actievoeren helpt en ook concreet resultaat oplevert!" aldus Gyömörei.

Update
Op 14 november heeft de gemeente Den Haag een vergunning aangevraagd voor de definitieve verplaatsing van de stroomcontainers. Dit betekent dat over zes weken de vergunning afgegeven kan worden en de verplaatsing eindelijk definitief is.

 

 

U bent hier