h

Stop gemeentelijke promotour cultuurpaleis

28 januari 2014

Stop gemeentelijke promotour cultuurpaleis

De tour om mensen ervan te overtuigen dat het ruim 240 miljoen kostende cultuurpaleis een goed plan is, moet onmiddellijk worden gestopt. SP-lijstrekker Bart van Kent: “Het is onbehoorlijk maar vooral gênant, om in verkiezingstijd op kosten van de Haagse belastingbetaler een campagne te gaan voeren vóór het cultuurpaleis. Campagne voeren doe je met je eigen portemonnee en niet met die van de gemeente. En draagvlak voor het paleis is er nooit geweest: bijna 80% van de inwoners is tegenstander.” De SP heeft daarom wethouder de Jong (D66) grote oren aangeboden tijdens de bijeenkomst op 28 januari in theater de Regentes, omdat zij naar de overgrote meerderheid van de stad moet luisteren en de stekker uit dit peperdure prestigeproject moet trekken. Ook heeft de SP via schriftelijke vragen het college gevraagd onmiddellijk te stoppen met deze gênante promotour.Bart van Kent biedt de wethouder een paar extra grote oren aan

De SP wil geen duur en onnodig Spuiforum. SP-lijsttrekker Bart van Kent: “Ik zal er alles aan doen om het genomen besluit terug te draaien. Het is schandalig dat er wordt bezuinigd op buurthuizen en bibliotheken, terwijl er wel geld wordt uitgegeven aan een Spuiforum waar bijna 80% van de Hagenaars niet op zit te wachten. Er moet serieus gekeken worden naar alternatieven, bijvoorbeeld het opknappen van de bestaande gebouwen waarbij het conservatorium op haar huidige plaats blijft.”

De opkomst bij de bijeenkomst van de gemeente was bedroevend laag

U bent hier