h

SP feliciteert Sterhuis met uitstel van sluiting

30 maart 2015

SP feliciteert Sterhuis met uitstel van sluiting

Op vrijdag 27 maart bezocht de SP het dagbestedingscentrum Sterhuis aan de Wagenstraat, om de gebruikers en medewerkers te feliciteren met het voorlopige behoud van hun dagbesteding. De gebruikers zaten al een lange tijd in onzekerheid over de voorgenomen sluiting, die al in februari gepland stond. Het Sterhuis organiseert activiteiten voor mensen die, vaak door een ernstige gebeurtenis of een beperking, niet kunnen werken.

Foto: Hannie van der Sman

Door de landelijke bezuinigingen op de zorg kijkt de Parnassia Groep, waar het Sterhuis onderdeel van is, kritisch naar het gebruik van alle panden. Uiteindelijk zijn beide kanten toch tot een overeenstemming gekomen en is het duidelijk geworden dat het Sterhuis, met zoveel bezoekers en zinvolle activiteiten, niet zomaar gesloten kan worden. Eerder al stelde de SP schriftelijke vragen hierover.

Wegens hun succesvolle strijd voor het voorlopige behoud van het Sterhuis bood SP afdelingsvoorzitter Hanne Drost de gebruikers een taart aan. Tijdens het bezoek bleek dat zij vastberaden zijn om te vechten voor een blijvende oplossing. De SP wil dat de wethouder samen met de cliënten, medewerkers en Parnassia snel op zoek gaat naar een alternatieve en haalbare locatie.

Foto: Hannie van der Sman

SP afdelingsvoorzitter Hanne Drost feliciteert de gebruikers van het Sterhuis

Foto: Hannie van der Sman

Onderdeel van het Sterhuis is de kunstzinnige dagbesteding Anders Bekeken. In de ateliers van Anders Bekeken zijn kunstenaars werkzaam die niet alleen kunst, maar ook het leven soms net iets anders bekijken.

Lees ook:

 

 

 

U bent hier