h

Aftrap landelijke wooncampagne

1 juli 2021

Aftrap landelijke wooncampagne

Foto: SP

Vandaag werd in Den Haag Zuidwest de landelijke wooncampagne afgetrapt. Tijdens deze aftrap vertelden huurders uit het hele land hoe zij te maken hebben met de wooncrisis. Er was speciale aandacht voor de bewoners uit Zuidwest omdat zij in actie komen tegen de sloop van hun woningen. De actie vormt het startschot voor het verzamelen van zoveel mogelijk verhalen over de wooncrisis.

Huurders en SP'ers vanuit het hele land kwamen bij elkaar in de Dreven om elkaar verhalen te vertellen over hun strijd rondom wonen. Zo sprak er een oud-bewoner van de Rotterdamse Tweebosbuurt over hun gevecht tegen de sloop van hun woningen en vertelde een huurder uit Nijmegen hoe hij heeft gestreden tegen een huurverhoging. SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman besprak hoe de huidige wooncrisis komt door foute, politieke keuzes. De SP start daarom een grote campagne om de wooncrisis aan te pakken.

De komende maanden gaat de SP aan de slag om het grootste zwartboek ooit te maken. SP'ers gaan de wijken in, maar mensen kunnen ook online hun verhaal achterlaten via www.sp.nl/wooncrisis. Sandra Beckerman zal al deze verhalen gebruiken om aan de minister duidelijk te maken dat er moet worden ingegrepen. Heb jij zelf ook last van de wooncrisis of ken je iemand die last heeft van slecht onderhoud, een veel te hoger huur of het niet kunnen vinden van een goed en betaalbaar huis? Vertel dan zelf ook je verhaal op onze website! 

U bent hier