h

Wethouder schoffeert medewerkers HWW-zorg

7 februari 2013

Wethouder schoffeert medewerkers HWW-zorg

Vandaag vroegen zorgmedewerkers en familie van bewoners in verpleegtehuizen van HWW-zorg steun aan CDA-wethouder Karsten Klein. Al langer zijn er veel problemen bij de Haagse zorginstelling. Extra geld voor handen aan het bed wordt niet gebruikt, de werkdruk is veel te hoog en kwaliteit van de zorg staat onder druk. Wethouder Klein weigerde niet alleen steun, maar wilde zelfs niet eens praten met de medewerkers en familie. SP-raadslid Bart van Kent is verbolgen over deze lompe actie van de wethouder. "De wethouder schoffeert op arrogante wijze de vele medewerkers, bewoners en familie van deze bewoners. Het regent al maanden klachten over HWW-zorg en de wethouder weigert deze klachten aan te horen. De wethouder wil alleen praten met de directie en de inspectie. De SP roept de wethouder op uit zijn ivoren toren te komen en in gesprek te gaan met de mensen waar het echt om draait in de zorg: de medewerkers en cliënten!" aldus Van Kent.


Al eerder boden medewerkers van HWW-zorg een protestontbijtje aan

De bewoners voeren geen actie voor meer loon, het enige wat zij willen is betere zorg voor de bewoners en een lagere werkdruk. Onbegrijpelijk dat de wethouder, notabene van CDA-huizen, weigert hierover in gesprek te gaan. Van Kent: "De wethouder neemt geen verantwoording voor de benarde situatie waarin de zorgmedewerkers en bewoners zitten." De SP betreurt ook dat de wethouder ondanks zijn terechte ongerustheid over de landelijke bezuinigingen op de zorg, weinig oog heeft voor de problemen die in zijn eigen stad spelen bij de verpleegtehuizen van HWW-zorg. Al veel eerder werd bekend dat het geld wat bestemd was voor extra handen aan het bed, vooral ging naar een extra managementlaag en opleidingen.

In november stelde de SP nog kamervragen over de voortdurende misstanden bij HWW-zorg. De Haagse zorginstelling heeft bijvoorbeeld drie ton laten liggen, doordat bewoners een te lage zorgindicatie hadden. Hierdoor was te weinig geld voor goede zorg beschikbaar, daalde de kwaliteit en steeg de werkdruk voor het personeel gigantisch. In november wilden de medewerkers van HWW een dagboek van de zorg aanbieden aan de directie, maar de directie wilde het dagboek niet in ontvangst nemen. In het dagboek wordt melding gemaakt van een bewoner die dagenlang een hartaanval had, zonder dat dit opgemerkt werd. Het personeel en de vakbond voeren al lange tijd actie en hadden nu hun hoop gevestigd op wethouder Klein. "blijkbaar gaat de wethouder liever op de koffie bij de directie, dan dat hij daadwerkelijk de feiten op de werkvloer kan aanschouwen in gesprekken met medewerkers en familie. Een nieuw dieptepunt voor de Haagse zorg!" aldus Van Kent.

Kamervragen over misstanden HWW-zorg
Dag voor goede zorg geslaagd

U bent hier