h

Hoop voor snackkar De Sport?

3 april 2013

Hoop voor snackkar De Sport?

Een jaar geleden vroeg de SP steun voor snackbar De Sport. Vanwege de bouw van een topsportcentrum in het Zuiderpark, moet de snackbar het veld ruimen. De eigenaren van de snackbar weigeren te vertrekken van hun vaste stek. Inmiddels is de gemeente Den Haag een rechtszaak begonnen om de snackbar te laten vertrekken. Eerder gaf de SP al aan een rechtszaak volledig overbodig te vinden. De noodzaak dat snackbar De Sport zou moeten verdwijnen, was als sneeuw voor de zon verdwenen. Het geplande topsportcentrum in het Zuiderpark is zeer onzeker geworden, omdat Vestia als een van de initiatiefnemers zich terugtrok. Daarom stelde de SP dat het dus volstrekt onnodig was als de gemeente Den Haag met behulp van belastinggeld een dure rechtszaak startte tegen de snackbar.

Helaas steunde een meerderheid van de raad, waaronder de PVV, dit voorstel om de rechtszaak af te blazen niet. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei: "Het wegpesten van De Sport uit het Zuiderpark is volstrekt belachelijk en onnodig. De Sportcampus staat op losse schroeven en het is daarom onnodig om deze ondernemer die hier al dertig jaar zit te verplichten om te verhuizen. Ik ben blij dat een jaar nadat de SP aandacht vroeg voor deze zaak Wilders z'n Haagse gemeenteraadsfractie heeft wakker geschud en nu ook bondgenoot is geworden de snackbar."

Gisteren vroeg de PVV in de media aandacht voor de benarde situatie van snackbar De Sport in het Zuiderpark. De SP deed dit al in mei van vorig jaar, helaas steunde de PVV De Sport toen nog niet. De zitting van de rechtszaak is vandaag. SP-fractievoorzitter reageert verbaasd over de snel veranderde houding van de PVV. "Eerder stelde ik voor om de rechtszaak uit te stellen, de PVV toen nodig voor een meerderheid, liet het afweten. Nu vraagt de partij op het laatste moment afstel van de rechtszaak. Een terechte eis, maar wel veel te laat. Als het SP-voorstel van maanden terug was gesteund, was deze rechtszaak niet gestart en hadden de eigenaren van De Sport duidelijkheid gehad" aldus Gyömörei.

U bent hier