h

De Kruin door verhuisdrama de nek omgedraaid

9 juni 2016

De Kruin door verhuisdrama de nek omgedraaid

Foto: SP

De SP heeft in de gemeenteraad om opheldering gevraagd over het nieuws dat wijkvereniging De Kruin zichzelf opheft. “Het lijkt erop dat een langlopend conflict rond de gedwongen verhuizing van De Kruin een ruim veertig jaar succesvol draaiende organisatie de nek om heeft gedraaid”, stelt SP gemeenteraadslid Aisha Akhiat. Daarom heeft Akhiat aan het college gevraagd hoe het komt dat het debacle rond de verhuizing, ondanks een mediationtraject en een verhuisplan waarvoor bijna 7 ton was uitgetrokken, zo slecht heeft kunnen aflopen.

De Kruin moest verhuizen omdat de gemeente de grond onder de huidige locatie aan de Acaciastraat wou verkopen in het kader van een zelfbouwproject. De wijkvereniging moest daarom verhuizen naar het gebouw van Wijkberaad De Hyacint, nota bene gelegen in een andere wijk.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 9 juni vroeg Akhiat het college naar de achterliggende redenen van de opheffing van De Kruin. De wethouder erkende hierbij dat het moeten reizen naar een andere wijk voor activiteiten het voortbestaan van de vereniging heeft bedreigd. “Maar het was vanaf het begin al duidelijk dat De Kruin veel oudere leden heeft die slecht ter been zijn”, stelt Akhiat. “Eeuwig zonde dus dat het college deze treurige afloop niet eerder heeft voorzien.” De SP heeft wethouder Wijsmuller verzocht te onderzoeken of de activiteiten van De Kruin een doorstart kunnen krijgen in de Bomenbuurt, zodat ouderen in de wijk niet de dupe worden van het verhuisdebacle. 

Lees ook:

 

U bent hier