h

Campagne

20 februari 2017

Campagneverslag #1: een hart voor de zorg

Foto: Gabriela Gjini

De afgelopen campagneweek stond natuurlijk in het teken van het Nationaal ZorgDebat. Op zaterdag 18 februari trokken tienduizend mensen uit het hele land naar het Malieveld om in actie te komen voor één Nationaal ZorgFonds, zonder eigen risico. Uiteraard was de SP Den Haag goed vertegenwoordigd tijdens deze thuiswedstrijd.

Lees verder
1 februari 2017

Aftrap campagne in Haags OV museum

Foto: Inge van de Vooren

Op zondag 29 januari hebben Haagse SP-leden de campagne afgetrapt op een bijzondere locatie: het Haags Openbaar Vervoer Museum. Cem Lacin, nummer 10 op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen, hield een vlammende speech over het belang van de aankomende campagne. Vervolgens kregen leden een leerzame rondleiding langs de verzameling bijzondere Haagse trams die in het museum te zien is.

Lees verder
30 januari 2014

Aftrap campagne: 21 februari

Op vrijdag 21 februari trapt de SP de campagne af in het Haagse muziekcentrum Musicon. De aftrap begint om acht uur en is rond tien uur afgelopen. Het programma is nog even geheim, maar de avond zal in ieder geval afgesloten worden met de speech van SP-Lijsttrekker Bart van Kent. 
Lees verder
12 september 2012

SP-stemmers bedankt!

De Haagse SP wil alle mensen die vandaag een stem hebben uitgebracht op de SP bedanken! De afgelopen weken was de SP op veel plekken in Den Haag en op Scheveningen te vinden en overal werden de SP'ers met veel enthousiasme ontvangen. Deze verkiezingen waren dan ook belangrijk voor de toekomst van Nederland en op welke wijze de crisis opgelost gaat worden.

Lees verder
11 september 2012

Emile voert campagne in Den Haag

Dinsdagmiddag voerde SP-leider Emile Roemer met een grote groep SP'ers campagne in de binnenstad van Den Haag. Op de laatste dag voor de verkiezingen sprak Emile Roemer met kiezers op straat om ze te overtuigen woensdag SP te stemmen.

Lees verder
7 september 2012

Haagse campagne op volle stoom

Veertig procent van de kiezers is nog aan het twijfelen, dus het belooft een spannende eindsprint te worden. De SP is zo veel mogelijk op straat om Den Haag er van te overtuigen dat de kans op een sociale regering het grootst is met een stem op de Roemer. Of zoals een bezorgde bewoner van Segbroek zei: “straks stemmen de mensen op Samsom en dan eindigen we alsnog met Rutte in het torentje. Daarom stem ik SP.” Hieronder een fotoverslag van de laatste campagneactiviteiten.

Lees verder
3 september 2012

Na regen komt zonneschijn, na Rutte komt Roemer!

De sfeer zat er vandaag goed in op het Haagse UIT-festival. Vier op de vijf mensen wilde een SP folder en spons hebben. “Deze populariteit voor de SP is ongekend. Ik ben al jaren actief voor de SP en sta vaak voor de partij op straat, maar zo'n populariteit heb ik nog nooit meegemaakt” zegt Haags Kamerkandidaat Daniël de Wit. Emile Roemer en Renske Leijten, zorgwoordvoerdster en nr. 2 op de SP-kandidatenlijst, doen het volgens de mensen goed. De één vindt Emile Roemer ‘een leuke vent’ en de ander ziet in hem de gedroomde premier die het land sociaal uit de crisis helpt.

Lees verder
1 september 2012

De markt op met Harry van Bommel

Op zaterdag 1 september was de Haagse SP samen met SP-kamerlid Harry van Bommel te vinden op de Haagse Markt.
De ballonnen, sponsjes, kinderboekjes en tomatenjam vonden gretig aftrek onder het winkelend publiek en de marktkooplui.
We voerden op deze dag niet alleen campagne met SP'ers: Harry had ook een aantal vrienden uitgenodigd die
zo gastvrij waren om een kantoortje pal tegenover de markt voor een dag beschikbaar te stellen als 'actiepand'.
Hedwig markt
Haagse SP'er Hedwig deelt sponsjes uit bij ons tijdelijke 'actiepand' aan de Herman Costerstraat

Lees verder
1 september 2012

'Laat Nederland leidend zijn op het gebied van dierenwelzijn'

Donderdag 30 augustus vond een debat over natuur en landbouw plaats in Den Haag. Dit debat werd georganiseerd door LTO Nederland, de Dierenbescherming, Natuurmonumenten en De 12landschappen. Kandidaat kamerlid Nicole van Gemert deed namens de SP mee aan dit debat. Aan de hand van verschillende stellingen mochten tien kandidaten van verschillende partijen reageren op stellingen. Opvallend was dat partijen als CDA en VVD, ondanks twee jaar afbraakbeleid nog steeds van mening zijn dat er minder eisen nodig zijn en er nog wel extra bezuinigd kan worden op het gebied van natuur en landbouw.

Lees verder
31 augustus 2012

Tomatenijs in de Grote Marktstraat

Door een grote groep ROOD-leden werd met behulp van de SP-ijscokar op donderdag het winkelend publiek in de Grote Marktstraat getrakteerd op tomatenijs. Ondanks dat veel mensen nog nooit tomatenijs hadden geproefd, vonden veel mensen de unieke smaak toch wel smakelijk. Tijdens het ijseten ontstonden veel gesprekken over de verkiezingen, Emile Roemer en de SP. Veel voorbijgangers gaven aan dat deze verkiezingen eindelijk eens ergens over gaan: "kiezen we nogmaals voor een afbraakkabinet onder Rutte? Of gaan we sociaal de crisis oplossen met Roemer?". Ook onze Haagse kandidaat kamerlid Daniël de Wit was aanwezig om ijs uit te delen en weifelende kiezers te overtuigen SP te stemmen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier