h

Niet personeel, maar directie schuldig aan H+B drama

11 augustus 2011

Niet personeel, maar directie schuldig aan H+B drama

SP-raadslid Bart van Kent betreurt het feit dat CDA-wethouder Karsten Klein niet ingrijpt bij thuiszorgorganisatie H+B. “In plaats van het probleem op te lossen laat de wethouder de directie van H+B zijn gang gaan met alle gevolgen van dien voor de werknemers en cliënten.” aldus van Kent. Inmiddels hebben de zorgverzekeraars hun contracten opgezegd en is het certificaat van H+B om AWBZ zorg te mogen verlenen ingetrokken. Het certificaat is ingetrokken omdat via ondernemingen waar H+B 100% eigenaar van is, zoals Opticura en Medicura, zorg is verleend door niet opgeleid personeel. Van Kent benadrukt dat niet de werknemers oorzaak van het probleem zijn maar dat zij in de problemen zijn gebracht door de falende directie.

Eind mei werd via een klokkenluider duidelijk dat H+B thuiszorg zorg waarvoor zij verantwoordelijk was, liet uitvoeren door verschillende BV’s zoals Medicura en Opticura. Deze organisaties maakte gebruik van ongeschoold personeels. Een deel van het geld werd door deze twee BV’s vervolgens weggesluisd naar H+B. Het is nog steeds niet duidelijk wat er met dit geld gebeurd is. De SP pleit daarom voor een onafhankelijk onderzoek naar de opleiding van werknemers en de geldstromen tussen de wirwar aan verschillende BV’s waar H+B thuiszorg eigenaar van is.

H+B verkoopt knollen voor citroenen
H+B thuiszorg verkoopt onzin
Oplichting en diefstal bij Haagse thuiszorg

U bent hier