h

H+B verkoopt knollen voor citroenen

15 juni 2011

H+B verkoopt knollen voor citroenen

H+B thuiszorg heeft ongeschoolde werknemers ingezet voor specialistische zorg in Den Haag. De zorgverzekeraars hebben alle contracten opgezegd toen dit bekend werd en eisen al het geld terug. SP-raadslid Bart van Kent: “H+B heeft dus knollen voor citroenen verkocht aan kwetsbare cliënten en aan de belastingbetaler. Daar is maar een woord voor: oplichting.” Niet alleen de zorgverzekeraars kopen zorg in bij H+B, ook de gemeente doet dat. “Ondanks dat vaststaat dat H+B de boel heeft opgelicht heeft de wethouder aangegeven de samenwerking met deze boeven niet op te zeggen. Het is een grof schandaal dat CDA-wethouder Karsten Klein zaken blijft doen met een beroepsoplichter” aldus Van Kent. De SP zal morgen in de commissie vergadering opheldering vragen aan de wethouder.

Er is nog meer aan de hand bij H+B. Het certificaat om zorg te mogen leveren voor de zorgverzekeraars (HKZ registratie) is ingetrokken. Ook het certificaat om mensen op te mogen leiden is ingetrokken. Het personeel dat AWBZ zorg verleende wordt al een tijd niet meer betaald en voor een deel van H+B is surseance van betaling aangevraagd. Niemand wil nog zaken met H+B doen. Van Kent “Behalve CDA-wethouder Klein. Hij gaat aan de oplichter zelf vragen of hij knollen voor citroenen verkoopt en zegt de contracten met H+B niet op. Een naïeve houding van de wethouder” De Haagse SP wil dat de wethouder de cliënten zo snel mogelijk bij andere thuiszorgorganisaties onderbrengt en daarna alle samenwerking met H+B verbreekt. Ook moet er een
onafhankelijk onderzoek komen naar de opleiding van werknemers, de geldstromen tussen de wirwar aan verschillende BV’s waar H+B thuiszorg eigenaar van is.

De SP bezit een contract waaruit blijkt dat Opticura de werkzaamheden heeft ondergebracht bij BV’s waar H+B direct verantwoordelijk voor is en volgens de Kamer van Koophandel 100% eigenaar van is. De advocaat van Opticura ontkent dit. Van Kent “Wethouder Klein moet alle twijfels wegnemen en dit tot in ieder detail laten uitzoeken.”

H+B thuiszorg verkoopt onzin
Oplichting en diefstal bij Haagse thuiszorg

U bent hier