h

SP en ROOD feliciteren jongeren Wateringse Veld met overwinning

17 april 2012

SP en ROOD feliciteren jongeren Wateringse Veld met overwinning

Op woensdag 18 april krijgen de jongeren in de Haagse wijk Wateringse Veld de beschikking over een mobiel jeugdhonk. SP Den Haag en ROOD, jong in de SP Den Haag feliciteren de bewoners en in het bijzonder de jongeren met dit geweldige resultaat. In 2010 haalde de jongeren uit Wateringse Veld samen met ROOD Den Haag handtekeningen op voor een eigen jeugdhonk. ROOD-contactpersoon Kees Versseput “ruim achthonderd handtekeningen hebben de jongeren in samenwerking met ROOD opgehaald in 2010 en aangeboden aan CDA-wethouder Karsten Klein, daarmee was meteen duidelijk dat de actie op veel steun vanuit de wijk kon rekenen. We zijn blij dat inmiddels geluisterd is naar de inwoners van Wateringse Veld en het jeugdhonk er komt.”

Wateringse Veld
Jongeren, ROOD en de SP haalde in de zomer van 2010 ruim 800 handtekeningen op in Wateringse Veld

Het jeugdhonk is een verbouwde stadsbus, waarin ruimte is voor verschillende activiteiten. Zo kunnen jongeren er computeren, tafelvoetballen, dammen en kaarten. Ook zijn er jongerenwerkers aanwezig, waarbij de jongeren uit de wijk terecht kunnen met vragen over werk of school.
In 2010 gaf CDA-wethouder Klein nog aan dat het jeugdhonk er niet zou komen. Dit antwoord leidde tot veel vragen onder de bewoners, ROOD en de SP. “ambtenaren uit het stadsdeel hadden de jongeren al een jeugdhonk beloofd en zelfs burgemeester Jozias van Aartsen had z’n handtekening gezet voor de komst van een jeugdhonk. We waren daarom verbaasd dat de wethouder de wens van de jongeren bleef negeren, gelukkig is dit nu na anderhalf eindelijk voorbij” aldus SP-raadslid Bart van Kent.


Jongeren bieden samen met ROOD de handtekeningen aan op het Haagse stadhuis

SP wil meer jeugdvoorzieningen in vinex wijken
Wethouder Klein negeert wens jongeren Wateringse Veld
SP steunt handtekeningenactie jongeren Wateringse Veld
Bijna 500 handtekeningen voor wijkcentrum De Vijvers
ROOD in actie voor jeugdhonk Wateringse Veld

U bent hier