h

Nieuws uit 2024

27 februari 2024

Oproep aan sociale huurders! Wat betekent de huurverhoging voor u?

Foto: SP

Vanaf juli zijn de Haagse woningcorporaties Hof Wonen, Haag Wonen en Staedion van plan de huren met 5,3% te verhogen. Huurdersorganisaties van deze corporaties hebben zich uitgesproken tegen dit plan, aangezien veel huurders deze huurverhoging niet kunnen opbrengen. Een motie van de SP die de wethouder opriep om zich solidair te verklaren met de huurdersorganisaties en dit signaal duidelijk over te brengen aan de woningcorporaties is vorige week aangenomen door de Haagse gemeenteraad.

Lees verder
30 januari 2024

Lees hier ons initiatiefvoorstel 'Voor een veilig Moerwijk'

Foto: SP

Goed nieuws: ons initiatiefvoorstel ‘Voor een veilig Moerwijk’ is met unanieme steun aangenomen! Dit voorstel hebben we samen met bewoners uit Moerwijk geschreven die bezorgd zijn over of de staat van hun wijk. Hierdoor zal er nu meer ingezet gaan worden op veiligheid voor kinderen, jongeren en volwassenen. Lees hier het volledige voorstel.

Lees verder
4 januari 2024

Zal de raad leren van Amare? Laat Zuidwest een test zijn

Foto: SP / Jean Pierre de Breed

Het bouwplan Steenzicht-Ruimzicht, het eerste deel van megaproject Dreven-Gaarden-Zichten, is onlangs van tafel geveegd door de rechter. SP-fractievoorzitter Lesley Arp vergelijkt de overhaaste besluitvorming rond dit plan met het foutencircus rond Amare. Onderstaande opinie verscheen op 4 januari 2024 in weekblad Den Haag Centraal.

Lees verder

U bent hier