h

Nieuws uit 2009

28 december 2009

Zieke kerst…

Het gebeurt me niet vaak, maar ik viel even stil… Maken we dat ook nog eens mee, hoor ik u denken. Gelukkig duurt zo’n periode meestal niet zo lang. Meestal wordt ik dan zo boos dat ik vind dat ik er ook echt iets mee moet. Als het na vijf dagen nog niet over is heb je recht van spreken.

Lees verder
22 december 2009

Maak van gesubsidieerde banen echte banen

Tijdens de politieke manifestatie georganiseerd door het Haags Sociaal Beraad heeft kandidaat raadslid Bart van Kent een pleidooi gehouden voor het in dienst nemen van de werknemers die tot voor kort een ID-baan hadden of nog hebben. De aanwezigen reageerden zeer positief op het voorstel.

Lees verder
21 december 2009

SP raadslid Moes: gelijke betaald parkeertijden in Haagse woonwijken

Een meerderheid van de Haagse gemeenteraad heeft op 17 december het voorstel van de SP gesteund om de tijden voor betaald parkeren in de stad zoveel mogelijk gelijk te trekken. SP gemeenteraadslid Willemijne Moes: “Momenteel zijn er in Haagse woonwijken veel verschillen in betaald parkeertijden. Dit is verwarrend voor bewoners, bezoekers en werknemers. Laat de gemeente met duidelijke regels komen, die begrijpelijk zijn voor iedereen”

Lees verder
18 december 2009

Jongeren in Lage Veld in actie voor jeugdhonk

Afgelopen donderdag organiseerden jongeren uit de buurt Lage Veld in de wijk Wateringse Veld een bijeenkomst over overlast. Van de 4.700 inwoners in deze buurt is 37% jonger dan 25 jaar. Het verbaasde Lesley Arp van Rood Den Haag en kandidaat gemeenteraadslid Daniël de Wit dan ook dat de gemeente bij de inrichting van deze nieuwe wijk onvoldoende nagedacht heeft over de faciliteiten voor jongeren en kinderen. Uit noodzaak spelen zij op straat, waardoor sommige buurtbewoners last hebben van scooterlawaai en bang zijn dat voetballen hun auto’s beschadigen. De SP wil dat de gemeente snel in actie komt.

Lees verder
15 december 2009

SP: geen permanente bewoning in recreatiepark

De SP nam het tijdens de behandeling van het Masterplan Kijkduin op donderdag 10 december op voor de jaarplaatshouders van het Roompot-park (Kijkduinpark). Dit recreatiepark is van plan in de toekomst haar indeling te wijzigen en een aantal luxe recreatiewoningen bij te bouwen. Landelijk neemt door de bouw van dure vakantiewoningen het aantal betaalbare recreatieplaatsen af. Bovendien worden de vakantiewoningen vaak beschikbaar gemaakt voor permanente bewoning. De SP ziet dit als illegale stadsuitbreiding. Per motie vroeg de SP aan de wethouder of hij aan Roompot duidelijk wil maken dat permanente bewoning van vakantiewoningen niet is toegestaan en dat hier strikt op gehandhaafd zal worden. Wethouder Norder begreep de zorgen van de SP en ondersteunde om die reden de motie. Dit gold ook voor de andere gemeenteraadsfracties, die unaniem voor de SP-motie stemden.

Lees verder
15 december 2009

SP wil onderzoek naar nalatigheid van bestuur El Islam moskee

In een aantal moskeeën in Den Haag worden kinderen tijdens de islam- of Arabische lessen mishandeld. Dit blijkt uit onderzoek van de GGD in opdracht van de gemeente Den Haag naar aanleiding van een motie van de SP ondersteund door de VVD, D66 en Groep van der Velden. In de El Islam moskee komt het zo vaak voor dat kinderen zijn geslagen tijdens de lessen, dat de SP wil weten of het bestuur hier kennis van had. Had het bestuur van deze moskee niet eerder moeten ingrijpen? Is het bestuur nalatig geweest? De SP wil een strafrechtelijk onderzoek naar het (niet) handelen van het bestuur.

Lees verder

Pagina's

U bent hier