h

Nieuws uit 2019

9 december 2019

Reactie SP coalitieakkoord 2019-2022: Bezuinigingen minder kil, maar gevolgen voor kwetsbaren blijven ongewis

Vandaag presenteerden de onderhandelaars van de VVD, D66, GroenLinks, CDA en PvdA hun coalitieakkoord. Van de 35 miljoen euro die het vorige college jaarlijks zou gaan bezuinigen op de WMO en jeugdzorg,  blijft met het nieuwe coalitieakkoord 24 miljoen staan. De SP fractie is blij dat er minder hard en kil wordt bezuinigd, maar blijft bezorgd over de gevolgen voor zorgbehoevenden en kwetsbaren in onze stad. SP-fractievoorzitter Lesley Arp: ‘Met de verhoging van de ozb belasting verzacht het nieuwe college het leed, maar de slingers kunnen nog niet uit. De gevolgen voor zorgbehoevenden blijven ongewis.’

Lees verder
5 december 2019

Meer handhaving tegen huisjesmelkers nodig

Al geruime tijd vraagt de Haagse SP aandacht voor het belangrijke werk van de Pandbrigade, die controleert op illegale verkamering en woningsplitsing. Uitbuiting van kwetsbare groepen en verloedering van kwetsbare wijken zijn hiervan zeer ongewenste gevolgen. Wat de SP betreft moet de gemeente alles op alles zetten om deze problemen te lijf te gaan. Fractievoorzitter Lesley Arp pleitte vandaag tijdens de commissie ruimte voor een verhoging van de boetes voor illegaal splitsen en verkamering, zodat deze extra inkomsten kunnen worden ingezet voor de uitbreiding van de Haagse Pandbrigade. Arp: ‘De aanpak van deze misstanden gaat hand in hand met goede handhaving. Hiervoor is de uitbreiding van de Haagse Pandbrigade noodzakelijk. Ik ben blij dat wethouder Revis hierin meegaat en heeft toegezegd om hier serieus naar te kijken.’

Lees verder
4 december 2019

SP: koppel duurzame plannen aan Haagse banen

Een week geleden werd bekend dat Eneco verkocht zal worden aan het Japanse Mitsubitshi voor 4,1 miljard. De Haagse aandelen van Eneco zouden goed zijn voor 680 miljoen euro. De onderhandelende partijen VVD, D66, GroenLinks, CDA en PvdA lijken gretig om het geld uit geven, bijvoorbeeld aan de energietransitie. De SP roept de nieuwe coalitie op om de besteding van de Eneco-miljoenen te koppelen aan een Haagse banengarantie.

Lees verder
27 november 2019

Oproep SP in grote steden: Stop woekerhuren, stop CETA

De SP-fracties in de vier grote steden doen via een pamflet een oproep aan de Tweede Kamer niet in te stemmen met het omstreden handelsverdrag CETA. Zo moet worden voorkomen dat beleggers vrij spel krijgen om woekerhuren te vragen, waardoor wonen in de grote stad onbetaalbaar wordt.

Lees verder
13 november 2019

Inbreng Lesley Arp spoeddebat 'Vrijheid van demonstratie en vergadering van Kick Out Zwarte Piet (KOZP)'

Op de avond van 8 november was ik bij een politieke bijeenkomst. Voor veel mensen in deze zaal een doodgewone manier om je in te zetten voor de maatschappij. Maar toen de volgende ochtend las wat er op datzelfde tijdstip 2 kilometer verderop gebeurde, realiseerde ik mij dat ik in mijn leven talloze politieke of actiebijeenkomsten heb bijgewoond zonder me ooit echt onveilig te hebben gevoeld. En hoe verknipt het eigenlijk is dat dit voor sommige activisten in het Nederland anno nu totaal niet vanzelfsprekend is, omdat hun boodschap of zelfs hun activisme an sich haat oproept. De gewelddadige aanval op het Kick Out Zwarte Piet-Congres is dan ook in feite een aanval op iedereen die zich vreedzaam inzet voor zijn of haar idealen.

Lees verder
12 november 2019

Een gezellige avond met kandidaten partijbestuur

Foto: Joshua Versijde

Afgelopen vrijdag waren een aantal kandidaten voor het partijbestuur van de SP te gast op ons afdelingspand. Samen met de leden uit de afdeling hebben we met hen gesproken over onze ideeën over wat de SP de komende tijd nodig heeft. Zij gaven aan wat ze graag zouden willen doen binnen het partijbestuur. Het was al met al een nuttige en gezellige avond. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier