h

Nieuws uit 2008

18 december 2008

Geslaagde manifestatie tegen uitholling thuiszorg op het Plein: de SP blijft actievoeren voor een betere thuiszorg!

Op woensdagmiddag 17 december was op het Plein in Den Haag een landelijke thuiszorgactie, voorafgaand aan een WMO-debat in de Tweede Kamer. Deze actie was georganiseerd door het comité Zorg Geen Markt. Ook de Haagse SP-afdeling was aanwezig, vergezeld door een groep Haagse thuiszorgmedewerkers.

Lees verder
16 december 2008

Voor veel I-D ers slechte kerstdagen.

De ontslagbrieven vallen bij bosjes in de brievenbussen van de I-D ers.
Werkgevers lijken hun keuzes te hebben gemaakt. Één welzijnsorganisatie geeft aan dat er van de 74 I-D medewerkers 35 worden ontslagen. Bij de andere organisaties zal dit niet veel anders zijn. Dit leidt tot de nodige frustraties. Waarom mag de ene persoon wel blijven en de ander niet? Wat en hoe moet ik nu verder? “U komt in een zogenaamde banenpool” aldus de organisatie.

Lees verder
12 december 2008

SP Den Haag vraagt wederom om aandacht voor de (thuis)zorg!

Voorafgaande aan de beraadslaging woensdag 17 december in de tweede kamer over de Wet Maatschappelijke ondersteuning, zal ook de Haagse SP afdeling meedoen aan een protestmanifestatie. Samen met werkers en cliënten vanuit de thuiszorg zal aandacht gevraagd worden om de knelpunten in de zorg op te lossen. Er spelen steeds meer problemen in de huishoudelijke zorg door de Wmo. Mensen krijgen geen hulp of staan op wachtlijsten door het gebrek aan personeel, de mensen die werkzaam zijn in de huishoudelijke zorg worden massaal voor het blok gezet: salaris inleveren of werkeloos zonder uitkering. Gemeenten worstelen met het toegewezen budget of houden geld over. Thuiszorginstellingen weigeren nog langer huishoudelijke zorg te geven en stoppen hun activiteiten. Schoonmaakbedrijven worden actief in de huishoudelijke zorg via de Wmo.

Lees verder
12 december 2008

De Haagse afdeling roept iedereen op om naar de manifestatie tegen de afbraak van de zorg te komen.

thuiszorg actie flyer

Op 17 december 2008 wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over de Wet maatschappelijke Ondersteuning(WMO). Het Comité Zorg Geen Markt organiseert die dag een grote manifestatie tegen de afbraak en uitverkoop van de thuiszorg.

Lees verder
5 december 2008

Meerderheid Raad wil niet praten over dierenwelzijn

Vandaag hebben de fracties van GroenLinks en SP kenbaar gemaakt met de Commissie Leefbaarheid te willen spreken over dierenwelzijn. Aanleiding hiervoor is het gebruik van levende dieren bij de jaarlijkse kerststal in het stadhuis. Het verzoek van de twee partijen kon slechts rekenen op de steun van de Haagse StadsPartij.

Lees verder
26 november 2008

De SP maakt zich ernstige zorgen over de situatie bij Meavita

Meavita heeft tekort van 11 miljoen

Lees verder

Pagina's

U bent hier