h

Nieuws uit 2012

21 december 2012

Blijdschap om afblazen congreshotel op Ockenburgh

De SP is verheugd dat het omstreden congreshotel op landgoed Ockenburgh is afgeblazen. Al eerder leverde de SP stevige kritiek op het bouwplan wat beoogd was midden in een mooi natuurgebied op het landgoed. Zo werd er een druk bezocht congreshotel neergezet met een grote parkeerplaats in het groen. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei is blij dat dit ingrijpende plan van tafel is: "Dit plan maakte meer kapot dan ons lief is. Ik ben daarom blij dat dit van tafel is. De vraag is nu wel wat er gaat gebeuren met het monumentale landhuis, deze is inmiddels wel toe aan een opknapbeurt."

Lees verder
21 december 2012

Explosief wonen naast LPG-station Neherkade

Een meerderheid in de gemeenteraad heeft besloten dat het mogelijk wordt om woningen te bouwen in de nabije omgeving van het LPG-station aan de Neherkade. Dit woningbouwproject, onder de noemer Soho C, ligt binnen een straal van 150 meter van het LPG-station. Mocht er zich een calamiteit voordoen bij het tankstation, is de veiligheid niet voldoende geborgd. “Al in 2009 vroeg de SP of dit LPG-station verplaatst kon worden. Toen steunde een meerderheid van de raad de SP nog. Het station zit er nog steeds, maar toch wordt het nu mogelijk gemaakt hier praktisch naast te kunnen wonen. Op deze manier wordt het wel erg spannend woning in de Laakhaven.” aldus SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei.

Lees verder
20 december 2012

Spannend wonen in de Laakhaven

In het nieuwe bestemmingsplan van Laakhaven-west en Petroleumhaven wordt opnieuw mogelijk gemaakt dat het LPG-station aan de Neherkade blijft. Ook wordt voorgesteld om in een straal van 150 meter woningen te bouwen van dit station. "Op deze manier wordt het wel erg spannend wonen op deze plek. Wanneer zich een calamiteit voordoet bij bijvoorbeeld het bijvullen van het station, is de veiligheid niet voldoende geborgd. Een onwenselijke situatie wat de SP betreft" aldus SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei.

Lees verder
15 december 2012

Arrogante zet Vestia is klap in gezicht van bewoners

Gisteren werd bekend dat woningbouwcorporatie Vestia de bewoners uit Spoorwijk voor de rechter sleept. De bewoners zijn voor een tweede keer in het gelijk gesteld door de Huurcommissie. Deze onafhankelijke commissie heeft geoordeeld dat de gebreken in de woningen van de huurders nog niet voldoende zijn verholpen en dat daarom de huur wederom met veertig procent wordt verlaagd. Vestia is het hier niet mee eens en sleept de bewoners voor de rechter. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei is furieus: "De houding van Vestia is onacceptabel! In plaats van het oplossen van de problemen waar deze bewoners soms al meer dan acht jaar in zitten, doet Vestia niets anders dan dure advocaten op de bewoners afsturen en een rechtszaak beginnen. Er is niets van overleg geweest tussen Vestia en de bewoners sinds de uitspraak van de huurcommissie. En wanneer Vestia op zoek is naar geld, kan ze beter haar energie en geld steken in een rechtszaak tegen oud-bestuurder Erik Staal die er vandoor is met 3,5 miljoen euro."

Lees verder
12 december 2012

Hartenkreet aan PvdA: voorkom verpesting Laan van Meerdervoort

Dinsdagavond werd bekend dat de PvdA waarschijnlijk toch voorstander is van de onnodige bomenkap op de Laan van Meerdervoort. Eerder was de partij nog bondgenoot van de buurtbewoners. De bewoners verenigd in een actiegroep heeft grote vraagtekens bij nut- en noodzaak van de aanleg van extra parkeerplaatsen, waardoor ruim 140 bomen gekapt moeten worden. Ook de SP deelt de mening van deze bewoners en vroeg al eerder om eerst de effecten van eerdere maatregelen af te wachten. Ook de PvdA deed toen dit voorstel. SP-raadslid Bart van Kent: "Weer draait de PvdA op een onderwerp onder druk van de VVD in de achterkamertjes. Ik roep de PvdA op om nu eens een keer de rug recht te houden en de bomenkap uit te stellen. Het zou de partij sieren wanneer zij zich aan eerdere uitspraken houdt en weer herinnert dat zij de grootste partij in de Haagse raad is.”

Lees verder
9 december 2012

Debat over mislukken Culturele Hoofdstad 2018 broodnodig

Vorige week werd bekend dat Den Haag geen kans meer maakt om culturele hoofdstad in 2018 te worden. Ondanks dat Den Haag geen culturele hoofdstad wordt, is al minstens 2,5 miljoen euro verspild aan voorbereidingskosten. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei: "De SP is altijd uitermate kritisch geweest op dit project. Er wordt fors bezuinigd in Den Haag, op bijvoorbeeld culturele instellingen. Aan de andere kant worden miljoenen euro's gespendeerd om Culturele Hoofdstad te worden in 2018. Een tegenstelling die niet uitlegbaar is!".

Lees verder

Pagina's

U bent hier