h

Nieuws uit 2023

22 december 2023

Inbreng Amare: Bijzonder Complex

Foto: SP

Op 21 december 2023 debatteerde de raad over het rapport ‘Amare: Bijzonder Complex’. Het rapport is het resultaat van de allereerste raadsenquête van de Haagse gemeenteraad, over een slepend en zeer kostbaar prestigeproject. Ons raadslid Lesley Arp sprak in het debat de volgende tekst uit en diende twee voorstellen in, die beiden werden aangenomen. 

Lees verder
22 december 2023

Reflectie op begroting

Foto: SP

Waar gaat Den Haag naartoe de komende jaren? Lees hieronder de spreektest van ons raadslid Lesley Arp over de gepresenteerde begroting 2024-2027, die hoort bij het nieuwe coalitieakkoord.  

Lees verder
6 november 2023

Actie: Sint voor ieder1

Foto: SP

Beste kameraden, binnenkort is Sinterklaas weer in het land en helaas is het zo dat er in Den Haag nog vele gezinnen zijn waarbij de schoentjes van de kinderen helaas leeg blijven. Daar gaan we dit jaar weer proberen verandering in te brengen. Doe mee!

Lees verder
2 oktober 2023

Eerste reactie SP op nieuw coalitieakkoord

Foto: SP

Vandaag presenteerden D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, CDA en DENK een nieuw coalitieakkoord. SP-fractievoorzitter Lesley Arp: ‘Het is goed dat de stad nu eindelijk duidelijkheid heeft. Tegelijkertijd blijft het een onnavolgbare gang van zaken dat de vrijspraak van De Mos en Guernaoui en de coalitiecrisis die daarop volgde uiteindelijk tot dit college heeft geleid. Bij een deel van de stad zal dit op een hoop onbegrip stuiten. Dit nieuwe college krijgt hierdoor een zware taak: het wantrouwen in de stad wegnemen en dichterbij de bewoners staan.’

Lees verder
11 september 2023

Brief SP-fractie aan onderhandelende partijen

Foto: SP Den Haag

De onderhandelende partijen (D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, CDA en DENK) hebben alle oppositiepartijen gevraagd om thema's en punten mee te geven voor een nieuw coalitieakkoord. Lees hier de inbreng van de Haagse SP-fractie:

Lees verder
18 augustus 2023

Gesprekken over coalitie met Hart voor Den Haag niet gelukt

De fracties van de SP en de Partij voor de Dieren zijn deze week, op advies van verkenner Arie Slob, oriënterende gesprekken aangegaan over de kansen om een coalitie te vormen van Hart voor Den Haag, de VVD, PvdD, DENK, SP en CU/SGP. Nadat de meest logische opties voor een coalitie waren weggevallen, waren deze partijen bereid om over deze variant het gesprek aan te gaan. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier