h

Nieuws uit 2017

21 december 2017

Verkiezingsprogramma SP Den Haag: kappen met prestigepolitiek, bouwen aan een sterke basis

Foto: SP

De Haagse SP wil met haar nieuwe verkiezingsprogramma ‘Met elkaar, voor elkaar’ bouwen aan een sterke basis voor iedereen. Lijsttrekker Hanne Drost: ‘De economie is opgekrabbeld, maar veel mensen voelen dat nog niet in hun portemonnee en zijn nog nauwelijks bijgekomen van de miljardenbezuinigingen van Rutte II. Zij hebben recht op een stadsbestuur dat begrijpt waarvoor ze is opgericht: werken aan eerlijke banen voor jong en oud, fatsoenlijke woningen en goede en toegankelijke zorg. Prestigepolitiek en losgeslagen wethoudershobby’s waar vrijwel niemand op zit te wachten – denk aan het Spuiforum 2.0, The Hague Beach en het Internationaal Park – hebben wat de SP betreft na 21 maart geen plaats meer in de Haagse politiek.’

Lees verder
5 december 2017

Samen voor een Den Haag voor ons allemaal: GroenLinks, PvdA en SP presenteren gezamenlijk sociaal manifest

Foto: PvdA Den Haag

Den Haag staat voor gigantische uitdagingen. Uitdagingen waar we geen oplossing voor vinden als we kiezen voor ‘ik’ in plaats van voor ‘wij’. Waar we geen oplossing voor vinden wanneer we anderen de schuld geven, in plaats van kijken wat we samen als stad kunnen doen. De Haagse PvdA, GroenLinks en de SP staan voor een Den Haag van ons allemaal. Daarom slaan we de handen ineen met een sociaal manifest. Wij willen laten dien dat Den Haag met de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 kan kiezen voor een stad waar we ongelijkheid bestrijden in plaats van vergroten, en waar we kiezen voor vooruitgang in plaats van stilstand.

Lees verder
28 november 2017

Imago Den Haag als Stad van Vrede en Recht besmeurd door wanpraktijken Shell

Foto: Sandra Beckerman

De SP en de Partij voor de Dieren in de Haagse gemeenteraad willen dat de gemeente Den Haag haar partnerschap met Shell per direct verbreekt, naar aanleiding van een vandaag gepubliceerd rapport van Amnesty International over de betrokkenheid van het oliebedrijf bij ernstige mensenrechtenschendingen in Nigeria. De gemeente is een driejarige samenwerking aangegaan met Shell in het kader van het Generation Discover Festival. SP gemeenteraadslid Aisha Akhiat: ‘Wij vonden het al belachelijk dat een multinational wordt gespekt met Haags belastinggeld, terwijl Shell deze subsidie gebruikt om het imago van de fossiele industrie op te poetsen. Maar het imago van Den Haag als Stad van Vrede en Recht, waar het stadsbestuur jaarlijks miljoenen in pompt, raakt zolang wij een partnerschap hebben met Shell steeds meer besmeurd. Hoog tijd om hiermee te stoppen dus!’

Lees verder
20 november 2017

SP wil harde sancties voor huisjesmelkers

De SP steunt de oproep van studenten en wethouders in studentensteden om hardere maatregelen tegen huisjesmelkers te nemen. Beckerman: “Studenten en wethouders roepen terecht om harde sancties tegen deze malafide praktijken. Er zijn verhuurders die hun huurders uitbuiten door intimidaties en veel te hoge huren. Die huisjesmelkers moeten hard in de portemonnee worden geraakt. Het uitbuiten van huurders moet een economisch delict worden, de boetes hoog.” Beckerman stelt voor dat te regelen via de Huurcommissie. Op dit moment kan de huurder naar de huurcommissie om zijn gelijk halen, maar die kan geen boetes opleggen. Beckerman: “Dat geeft veel ruimte aan kwaadwillende huisjesmelkers om de gok te wagen. Als de huurder gelijk krijgt, moet de verhuurder slechts de huurprijs aanpassen. Dat heeft geen afschrikwekkende werking. Als de Huurcommissie een uitspraak doet in het nadeel van de verhuurder, moet dat wat de SP betreft automatisch leiden tot een boete aan de verhuurder. Uitbuiten is een economisch delict. Als de huurder doorgaat met uitbuiting zal de boete sterk moeten oplopen. Uiteindelijk leidt dat tot een totaal verhuurverbod voor de verhuurder.”   

Lees verder
1 november 2017

SP wil minder prestige, meer zekerheid voor Hagenaars

De SP wil dat het stadsbestuur de komende jaren meer investeert in mensen en minder in marketing en prestige. Tijdens de begrotingsbehandeling op 2 november zal de SP daarom voorstellen om meer banen te scheppen in de groenvoorziening, huurders met hoge lasten tegemoet te komen en meer geld uit te trekken voor Hagenaars die zorg nodig hebben. ‘Nu er eindelijk wat meer geld op de plank ligt, moeten we eerst zorgen dat de basis op orde is. Onze voorstellen bieden meer zekerheid voor Hagenaars die het einde van de crisis helaas nog niet in hun portemonnee voelen’, aldus SP fractievoorzitter Hanne Drost.

Lees verder
31 oktober 2017

Tour Tegen Tihange bezoekt Den Haag

Foto: Inge van de Vooren

Pensioenfondsen beleggen samen een kwart miljard in het energiebedrijf Engie, eigenaar van de onveilige kerncentrales bij Doel en Tihange. Op 30 oktober bezocht SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman met een bus vol SP-activisten verschillende pensioenfondsen met de oproep om deze kerncentrales met pensioen te sturen. Ook het kantoor van het pensioenfonds Metaal en Techniek in Den Haag werd bezocht en uiteraard was de Haagse SP van de partij.

Lees verder

Pagina's

U bent hier