h

Nieuws uit 2013

20 december 2013

Geen steun voor sportpaleis in Zuiderpark

De SP heeft gisteren niet ingestemd met de komst van de sportcampus in het Zuiderpark. De partij heeft niet alleen bezwaar tegen de hoge kosten van minimaal zestig miljoen, ook is het park Rijksbeschermd stadsgezicht. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei: "Het Zuiderpark gaat ons als SP aan het hart. Een gigantische Sportcampus tast het park aan. Ook is dit het zoveelste prestigeproject van dit stadsbestuur waarvoor de portemonnee wordt getrokken. Zestig miljoen wordt nu uitgetrokken, met als risico dat dit bedrag in de toekomst nog hoger wordt en fors bezuinigd wordt op de voorzieningen in de stad. Niet doen dus als het aan de SP ligt."
Lees verder
19 december 2013

Laak moet hoger op de agenda

De SP heeft opgeroepen het stadsdeel Laak hoger op de politieke agenda te zetten. Onlangs werd bekend dat het stadsdeel 2,6 miljoen euro extra krijgt om de omgeving te verbeteren. Volgens SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei is dit niet genoeg, omdat er veel achterstallig onderhoud is in te halen. Wel steunt de SP de extra besteding van de 2,6 miljoen in de wijk. Dit had alleen veel eerder mogen gebeuren

Lees verder
4 december 2013

Unieke karakter Scheveningen om zeep geholpen

Het nieuwe bestemmingsplan Scheveningen zorgt ervoor dat het unieke karakter van de badplaats verloren gaat. "In het plan wordt een buitendijks hoog hotel, een kabelbaan, een tijdelijk theater en een golf van horeca en detailhandel mogelijk gemaakt. Allerlei ontwikkelingen die niet op draagvlak onder de bevolking kunnen rekenen en waarmee het unieke karakter van Scheveningen verloren gaat. Reden voor de SP om tegen het gehele bestemmingsplan te stemmen." Aldus SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei.

Lees verder
4 december 2013

Steun voor 'Donate a Gift'

De Haagse SP ondersteunt 'Donate a Gift' van harte en roept iedereen op om mee te doen met de actie. De actie wordt georganiseerd door de Stichting Nederland Cares, regio Zuid-Holland in samenwerking met Omroep West. Bij deze actie worden er in de week van 6 tot en met 13 december 2013 cadeaus ingezameld voor alle kinderen, (jong)volwassenen en ouderen in de regio Haaglanden die onder de armoedegrens leven en aangesloten zijn bij de Voedselbank. Ook bij de SP kunnen cadeaus ingeleverd worden.

Lees verder
3 december 2013

SP-jongeren presenteren nieuwe naam Ministerie van Sociale Zaken

Dinsdagochtend onthulde ROOD, jong in de SP, feestelijk de nieuwe naam van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Volgens de jonge SP’ers is de huidige naam niet meer van toepassing. ‘Door de kabinetsplannen verliezen veel mensen hun baan. Alleen al 100.000 mensen in de zorg komen door de bezuinigingen zonder werk te zitten. De naam van het ministerie moet beter aansluiten bij de werkelijkheid. Daarom heet het voortaan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkloosheid’, aldus ROOD-contactpersoon Andreas Kort.

Lees verder
3 december 2013

College medeverantwoordelijk voor stijgende armoede

“Een investeringsplan tegen armoede in plaats van bizarre prestigeprojecten zoals het cultuurpaleis, kabelbaan, topsportcentrum, en kroonluchters in de Grote Marktstraat. Dat is de keuze die we nu moeten maken,” aldus SP-lijsttrekker Bart van Kent. Van Kent reageert verontrust op de nieuwe armoedecijfers waaruit blijkt dat ruim 70.000 mensen in Den Haag in armoede leven. “Armoede is geen tegenslag, maar een aanslag. Een aanslag op de kansen van kinderen in arme gezinnen, een aanslag op de gezondheid en het sociaal leven. Voor een fatsoenlijk stadsbestuur moet het voorkomen van armoede prioriteit nummer 1 zijn,” aldus Van Kent. De SP wil zo snel mogelijk een debat in de Haagse gemeenteraad over de stijgende armoede.

Lees verder

Pagina's

U bent hier