h

Nieuws uit 2005

21 december 2005

Meerderheid van gemeenteraad kiest voor afbraak van cultureel erfgoed.

Een reddingspoging door middel van een motie van de SP heeft niet tot behoud van het monument Alkmaarsestraat, ook bekend als manege Alkmaarsestraat, kunnen leiden. Doordat de VVD en het CDA hun steun introkken voor het behoud van de manege, krijgt de eigenaar de kans het monument te slopen. Met deze SP motie kon het monument behouden blijven.

Lees verder
12 december 2005

Opnieuw vragen over de As Soennah moskee

De SP is verbaasd dat zowel Deetman als Heijnen in 2005 nog geen bezoek gebracht hebben aan de As Soennah moskee, terwijl juist deze moskee regelematig in de publiciteit komt met onder andere anti-feministische uitspraken, zoals de vergelijking "feminisme is als aidscellen".

Lees verder
9 december 2005

SP Den Haag steunt brandweerprotesten

De SP Den Haag ondersteunt de protestactie van de Haagse Brandweer. Zij draaien zondagsdiensten, bij brandalarm doen ze hun werk, maar trainingen weigeren de brandweermensen.

Lees verder
8 december 2005

Leerlingenvervoer wederom bezuiniging

Wederom bezuinigingen op het leerlingenvervoer voor speciaal onderwijs. Nadat in 2003 al bezuinigd is op dit vervoer, doet het college hier voor 2006 nog een schepje bovenop.

Lees verder
2 december 2005

SP tegen VMBO in de nabijheid van Transvaal

De SP wil gemengd onderwijs, het VMBO moet daarom op de rand van een “witte” en “zwarte” wijk komen, of liever nog in een “witte” wijk.

Lees verder
2 december 2005

Makkelijk bekeuren van fietsers

Op donderdag 1 december was ineens het fietspad bij de Rijswijkseweg weg. Dit was voor de politie het moment om fietsers die daar elke dag over fietsen te bekeuren. Zo houdt politie Haaglanden zich aan het prestatiecontract met de Rijksoverheid. De SP stelt vragen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier