h

Nieuws uit 2018

31 december 2018

Mogelijke sluiting Bronovo en Antoniushove funest voor toegankelijke zorg

Op 29 december werd bekend dat de kans groot is dat het Haagse Bronovo ziekenhuis binnenkort haar deuren sluit. Het is het gevolg van een reorganisatie van ziekenhuiskoepel Haaglanden Medisch Centrum, waar ook de ziekenhuizen Westeinde en Antoniushove (Leidschendam) onder vallen. Ook dit laatste ziekenhuis wordt met sluiting bedreigd. SP fractievoorzitter Hanne Drost: ‘De sluiting van Bronovo is onacceptabel: voor het personeel, de patiënten en de toegankelijkheid van de zorg in onze stad.’
 

Lees verder
10 december 2018

Woonagenda college maakt woningzoekenden tot concurrenten

‘Ook de sociale woningbouw wordt steeds duurder in onze stad’, concludeerde wethouder Revis (wonen, VVD) onlangs in een commissiedebat. Hoewel de onlangs gepresenteerde Woonagenda van het college veel aandacht besteedt aan de woonbehoeften van de middenklasse, ontbreken maatregelen om dit schrijnende probleem aan te pakken. ‘Bovendien zoekt wethouder Revis de ‘oplossing’ voor de woningnood vooral in het voortrekken van bepaalde groepen, waardoor woningzoekenden tegen elkaar uitgespeeld dreigen te worden. Zolang er geen broodnodige betaalbare woningen bijkomen dreigen kwetsbare minima langzaam maar zeker de stad uit te worden geduwd’, aldus SP fractievertegenwoordiger Lesley Arp.

Lees verder
30 november 2018

Waak voor verdringing bestaande bedrijven Binckhorst!

Op donderdag 29 november stemde de raad over het Omgevingsplan Binckhorst: een zeer experimenteel plan met weinig duidelijke kaders, dat maar liefst 20 jaar zal lopen. Helaas moest de raad stemmen over dit plan terwijl de resultaten van een onderzoek naar mogelijke verdringing van bedrijven in het gebied nog niet bekend zijn. De SP drong met succes aan op een nadere evaluatie van de plannen zodra dit onderzoek en de nieuwe bedrijventerreinenstrategie van het college af zijn. Ook het voorstel van de SP om extra in te zetten op nieuwe mbo-banen en leerwerkplekken in het gebied haalde het. Ondanks deze mooie successen voelde de SP zich toch genoodzaakt tegen het Omgevingsplan te stemmen, omdat de raad nauwelijks kan bijsturen.

Lees verder
19 november 2018

Klachtenafhandeling woningcorporaties onder de aandacht

De SP heeft zich de laatste maanden hard gemaakt voor verschillende wijken en complexen die kampen met gebreken. Zo heeft de SP schriftelijke vragen gesteld over meerdere gebreken in wooncomplex Tabula Rasa. De bewoners kampten onder andere met grote lekkages in de gemeenschappelijke ruimtes, problemen met de verlichting van de gemeenschappelijke ruimtes, problemen met de veiligheid van de gemeenschappelijke deuren, uitblijven van onderhoud aan de ventilatiesystemen en problemen met lekkages en slechte ventilatie binnen verschillende individuele wooneenheden. Sinds de SP deze vragen heeft gesteld, zijn er meerdere verbeteringen in het complex aangebracht: zo is de verlichting die op sommige plekken in de gemeenschappelijke binnenruimte niet meer werkte vervangen door LED-verlichting en is een aannemer aan de slag is gegaan met het aanpakken van vochtige muren in de gemeenschappelijke binnenruimte. Goed nieuws, aangezien een groep bewoners al langer klaagde over achterstallig onderhoud.

Lees verder
13 november 2018

Vestia tweede in verkiezing Schimmelschandpaal: Acantus uit Groningen “schimmelkampioen”

Foto: SP Den Haag

Een grote groep huurders heeft de Schimmelschandpaal 2018 uitgereikt aan woningbouwcorporatie Acantus. De Groninger verhuurder kreeg de meeste klachten over schimmel en bleek het minst bereidwillig om daar iets tegen te doen. Het Haagse Vestia werd tweede.

Lees verder
8 november 2018

SP inbreng begrotingsdebat: 'Wie heeft het voor het zeggen in de stad?'

“Wie heeft het voor het zeggen in de stad? Is het de coalitie, die vandaag haar allereerste begroting verdedigt? Is het de raad, die hier vandaag over mag stemmen? Of zitten wij hier juist om de mensen in de stad de zeggenschap te geven die zij verdienen? Omdat zij als geen ander weten wat nodig is om de wijken, werkvloeren en voorzieningen in onze stad beter te maken?” Dit vroeg SP-fractievoorzitter Hanne Drost zich vandaag af tijdens de begrotingsbehandeling in de Haagse gemeenteraad.

Lees verder

Pagina's

U bent hier