h

Nieuws uit 2011

24 december 2011

SP tegen prestigeproject volautomatische autoberging

De Haagse SP heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering van 22 december gepleit om de Volautomatische autoberging niet aan te leggen op de Noordwal-Veenkade. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei: “Het is te bizar voor woorden dat het gemeentebestuur een prestigieuze parkeergarage en het openstellen van een klein stukje gracht voor 23 miljoen euro wil realiseren in tijden van crisis met grote bezuinigingen op buurthuizen, bibliotheken en zwakkeren in de samenleving”.

Lees verder
21 december 2011

Voorstel SP: niet loslaten wachtlijstvolgorde sociale werkplaats

Het Haagse gemeentebestuur is van plan om de regels rondom het wachtlijstbeheer van de sociale werkvoorziening aan te passen. Een van de veranderingen is dat de sociale werkplaats voortaan selectief mag shoppen op de wachtlijst. Voorheen moest de werkplaats diegene kiezen die bovenaan de wachtlijst stond. Vanaf 1 januari mag de werkplaats zelf kiezen wie zij nemen van de wachtlijst. SP-raadslid Bart van Kent: “Hiermee geef je vrij spel aan de werkplaats om selectief te winkelen in de wachtlijst. Moeilijk plaatsbare mensen zullen hierdoor veel langer op de wachtlijst blijven staan en daarom is deze verslechtering ongewenst.”

Lees verder
18 december 2011

SP wil efficiëntiekorting voor gemeentebestuur

De SP stelt voor om een efficiëntiekorting toe te passen op de kosten voor de Haagse wethouders. De gemeenteraad kan namelijk besluiten om maximaal twintig procent te bezuinigen op de bezoldiging van wethouders. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei: “Dit college bezuinigt veel geld op instellingen in de stad en op de ambtenaren. Veel organisaties krijgen te maken met een efficiëntiekorting van 7,7%. Ik ben van mening dat het gemeentebestuur daarom zelf het goede voorbeeld moet geven en dus ook op zichzelf een efficiëntiekorting moet toepassen”.

Lees verder
15 december 2011

ROOD Den Haag doneert aan Den Haag Cares

ROOD, Jong in de SP heeft vandaag bijna 30 cadeautjes aangeboden aan gezinnen met kinderen die op de voedselbank zijn aangewezen. Dit gebeurde tijdens de uitzending van Den Haag FM in het kader van Donate a Gift! In Den Haag zijn bijna 2000 kinderen aangesloten bij de voedselbank. ROOD vindt het belangrijk dat ook deze kinderen een leuke kerst hebben en deed daarom mee met de actie georganiseerd door Den Haag Cares.

ROOD-contactpersoon Ibrahim El Harbachi legt de cadeautjes bij de boom in de studio van Den Haag FM

Lees verder
15 december 2011

Wethouder omarmt monumentenvisie SP

De SP is blij dat wethouder Baldewsingh veel SP-punten heeft overgenomen in de monumentenvisie van de Gemeente Den Haag. Tijdens de vorige bespreking – op verzoek van de SP - in de commissie op 25 november 2010 heeft de partij een groot aantal voorstellen meegeven aan de wethouder, toen bleek dat de ambitie groot was, maar het geld hiervoor beperkt. Fractievoorzitter Ingrid Gyömörei: “de SP vindt het behoud van Haagse monumenten belangrijk. We zijn daarom blij dat de wethouder een aantal ideeën van ons heeft overgenomen om het behoud van deze monumenten te bevorderen en ook de informatie toegankelijk te maken voor een groot publiek tegen lage kosten. Zodoende kunnen resultaten geboekt worden voor weinig geld.”

Lees verder
9 december 2011

SP betreurt duikgedrag wethouder De Jong

De Haagse SP betreurt het dat D66-wethouder De Jong in de ontkenningsfase blijft hangen rondom de nieuwbouwlocatie van de organisatie Eurojust. De Wethouder gaf aan dat het onderzoek niet bewust is achtergehouden. SP-fractievoorzitter Ingrid Gyömörei: "het onderzoek kwam deze week pas als een konijn uit de hoge hoed, terwijl we al maanden aan het praten zijn over de nieuwe locatie van Eurojust. Niemand wist ervan en de wethouder heeft het pas bekend gemaakt, nadat de bewoners een formeel WOB-verzoek hebben ingediend. Het rapport is nu ter inzage gelegd, omdat ik er om gevraagd heb. Niet eerder en niet uit eigen beweging van de wethouder."

Lees verder

Pagina's

U bent hier