h

Nieuws uit 2016

15 december 2016

SP steunt Serious Request met Roemer Run

Met Serious Request vragen 3FM en het Rode Kruis dit jaar aandacht voor het tegengaan van kindersterfte door longontsteking. De SP draagt hier haar steentje aan bij met de Roemer Run, een sponsorloop van het Spuiplein naar het glazen huis in Breda. Onze afdelingsvoorzitter Hanne Drost zal in de vroege ochtend van 23 december vanaf de start een stuk meelopen samen met SP Tweede Kamerlid Michiel van Nispen.

Lees verder
6 december 2016

Is jouw huisbaas de Haagse ‘huisjesmelker van het jaar’?

Foto: Gabriela Gjini

Ieder jaar komen er meer studenten naar Den Haag, maar betaalbare studentenwoningen blijven schaars. Huisjesmelkers kunnen gretig misbruik maken van deze situatie door bijvoorbeeld te hoge huren te vragen en slecht onderhoud te plegen. Door middel van de Huisjesmelker van het Jaar-verkiezing wil ROOD Den Haag de jacht op deze huisjesmelkers openen.

Lees verder
17 november 2016

Het Spuiforum: stuitende naïviteit of gecalculeerde oplichterij?

Er is nog geen paal geslagen, maar het gaat nu al mis met het ‘Spuiforum 2.0’ van wethouder Wijsmuller (Haagse Stadspartij). Waar het college twee jaar geleden nog garandeerde dat het cultuurpaleis geen cent duurder zou worden dan de afgesproken 176,6 miljoen euro, liggen er inmiddels budgetoverschrijdingen op de loer. Ook ziet het ernaar uit dat de Hagenaar niet de beloofde kwaliteit krijgt voor dit astronomische bedrag aan belastinggeld. SP gemeenteraadslid Aisha Akhiat geeft een reconstructie.

Lees verder
2 november 2016

Meer geld naar cultuur, minder naar marketingbobo’s

Als de raad op 4 november instemt met het nieuwe kunstenplan dreigt Toneelgroep De Appel uit Den Haag te verdwijnen. “Volstrekt onnodig”, stelt SP fractievoorzitter Bart van Kent. “Want dit college pompt wel 3,5 miljoen in allerlei marketingopdrachten in het kader van stadspromotie, waarvan nog maar de vraag is wat dit concreet oplevert. Terwijl culturele instellingen al jaren in het hart gesloten zijn van bezoekers, die ook van buiten de stad komen.”

Lees verder
13 oktober 2016

Gemeente schendt eigen regels participatieplaatsen

Verschillende Haagse bijstandsgerechtigden werken momenteel langer op een zogenaamde participatieplaats dan volgens de gemeentelijke regels is toegestaan. Dit blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van de SP.  “Het college stelt dat bijstandsgerechtigden niet langer dan een half jaar op een participatieplaats hoeven te werken. Maar er zijn mensen bij ons bekend die al ruim een jaar zonder loon werkzaamheden verrichten bij de Haeghe Groep, zoals schoffelen of productiewerk. Het is mooi dat het college aangeeft haar eigen regels vanaf nu beter te gaan handhaven”, aldus fractievoorzitter Bart van Kent.

Lees verder
28 september 2016

'Onderzoek financiële gevolgen verbouwing Haagse Markt'

Foto: SP Den Haag

De SP wil dat de keuzes die zijn gemaakt tijdens de grootscheepse renovatie van de Haagse Markt en de financiële gevolgen hiervan kritisch tegen het licht worden gehouden. “Signalen van marktkooplui wekken de indruk dat er veel geld is weggegooid gedurende de opknapbeurt van de markt”, stelt SP gemeenteraadslid Aisha Akhiat. “Nu bovendien blijkt dat de ondernemers sindsdien opgescheept zitten met extra kosten, lijkt het erop dat hier het credo ‘goedkoop is duurkoop’ hier van toepassing is. Een onderzoek, bijvoorbeeld uitgevoerd door de Rekenkamer, kan ons helpen lessen te trekken uit het renovatieproces.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier